Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Cesur kadınların öyküsü

Cesur kadınların öyküsü

Cesur kadınların öyküsü09 Mart 2018 - 11:03
Uluslararası bir prodüksiyona imza atan DasDas, The Guardian ve The Times gibi prestijli yayınlardan tam not alan, bugünün en evrensel sorununu mercek altına alarak yurt dışında pek çok ülkede sahnelenen bir oyun olan ‘Yakaranlar’ı seyircisiyle buluşturuyor.
Aisykhylos tarafından 2500 yıl önce yazılan ve dünyanın en eski oyunlarından biri olan ‘Yakaranlar’, 11’inci yüzyıla kadar Bizans topraklarında korundu, şimdi de Floransa’da bir kütüphanede saklanıyor. 
 
Binlerce yıl sonra yeniden doğduğu topraklara dönen metin, Mısır’dan Yunanistan’a kaçabilmek için vatanlarını terk ederek bir tekneye binen 50 cesur kadının mücadelesini anlatıyor. Aysun Şişik tarafından ilk kez Türkçeye çevrilen oyunda çeşitli yaşlardan altı profesyonel ve 44 amatör olmak üzere toplam 50 oyuncu yer alıyor. ‘Yakaranlar’ insan haklarına, cinsiyet eşitliğine ve günümüzün de en büyük sorunu olan mülteci olma konularına parmak basıyor. ‘Yakaranlar’  yönetmen Ramin Gray, müzik direktörü John Browne ve koreograf Sasha Milavic Davies’in iş birliği ile tiyatroseverlerle buluşuyor. Mert Fırat, Volkan Yosunlu, Arif Pişkin, Büşra Firidin, Vedat Yıldırım ve John Mitchell’dan oluşan yapım ekibi ve müzik direktörü John Browne; koreograf Sasha Milavic Davies 50 oyuncuyla bir araya gelerek oyunun provalarını gerçekleştirdiler. Filli Boya, Karaca, Dedeman, UNDP’nin sponsorluğunda sahneye koyulan ‘Yakaranlar’ oyununun kostümleri ise H&M markası tarafından hazırlandı.
 
 
Önceki akşam yapılan prömiyerinin ardından oyun 12, 19, 26 Mart tarihlerinde DasDas’ta sahnelenecek.
Etiketler: dasdas  The Guardian