Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Daron Muradian'dan Türkiye'de ilk kişisel sergi

Daron Muradian'dan Türkiye'de ilk kişisel sergi

Daron Muradian'dan Türkiye'de ilk kişisel sergi22 Şubat 2018 - 11:02
Eserleriyle dünyanın dört bir yanındaki sergilere katılan ve birçok ülkede kişisel sergi açan sanatçı Daron Mouradian, Türkiye’deki ilk kişisel sergisini Galeri KHAS’da açıyor.

Eserleriyle dünyanın dört bir yanındaki sergilere katılan ve birçok ülkede kişisel sergi açan, Türkiye’de ise 2012 yılından bu yana Galeri 77 ile Contemporary İstanbul’a katılan sanatçı Daron Mouradian, Türkiye’deki ilk kişisel sergisini Galeri KHAS’da açıyor. Sanatçının çeşitli dönemlerde yaptığı resimleri bir araya getiren ‘Açıkça Gizli Oyun’ sergisi sanatseverlerle buluşuyor.

1 Temmuz 2018 tarihine kadar ziyarete açık olacak serginin küratörlüğünü üstlenen Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, Daron Mouradian’ın izleyiciye sanatın öteki yüzünü gösterdiğini belirtiyor. Prof. Dr. Kahraman, “Sanatın oyunla, büyüyle, gizemle, eğlenceyle, zevkle ilgili bir yanı olduğunu biliriz ama daima unuturuz. Mouradian bütün bunları bize yeniden anımsatıyor. Bildiğimiz, tanıdığımız, yakınımızda olan, bazen gördüğümüz, dokunduğumuz bütün nesneleri, canlıları başka bir aleme taşıyor. Onların başka bir dünyanın parçası haline getiriyor. Bizi de o dünyaya itiyor. Bu şaşırtıcı, etkileyici, bazen ürpertici, çoğu zaman ürkütücü ama daima bizde bir oyun duygusu uyandıran bu dünya gülmecenin, ince alayın, takılmanın, matrak geçmenin kıyısına götürüyor izleyenleri. Orada onları sürprizler, coşkular, sevinçler bekliyor. Daron Mouradian, Breugel’lerden, Boschlar’dan aldığı eli 21’inci yüzyılın katı, sert, bazen anlamını yitirmiş dünyasında yeniden bize uzatarak, bize kendimizi anımsatıyor” diyor.