Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Devlet Tiyatrolarından "Oyun Yazarlığı" projesi

Devlet Tiyatrolarından "Oyun Yazarlığı" projesi

Devlet Tiyatrolarından "Oyun  Yazarlığı" projesi15 Şubat 2018 - 01:02
Devlet Tiyatroları, yerli yazarların yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla "Oyun Yazarlığı" projesini hayata geçiriyor
Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğü, Türk  tiyatrosuna ve yerli yazarların yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla "Oyun  Yazarlığı" projesini hayata geçiriyor. 
 
  DT Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, İzmir Devlet  Tiyatrosunun ev sahipliğinde 17, 18 ve 19 Şubat'ta Dokuz Eylül Üniversitesi GSF  Sahne Sanatları Bölümü Dramatik Yazarlık-Dramaturgi Ana Sanat Dalı'nın katkısıyla  gerçekleştirilecek projeyle DT bir ilke imza atacak.
 
  Urla AKM ve Konak Sahnesi'nde düzenlenecek proje, yerli yazarların  yetiştirilmesine, Türk yazarlarının yabancı ülkelerde tanıtılmasına ve  Türkiye'deki yazın alanındaki çoraklaşmanın önüne geçmeye katkı sağlayacak.
 
  Dramatik yazarlık bölümü olan okullarla görüşülecek proje kapsamında  ilk olarak pilot okul seçilen Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü ve Dokuz  Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü ile ilişki kurulacak ve projeyle ilgili neler  yapılabileceği öğretim üyeleriyle projelendirilecek.
 
  Özellikle son sınıf öğrencilerinin tiyatro yazımına daha dikkatli  eğilmesini sağlama amacına yönelik adımlar atılarak Dramatik Yazarlık Ana Sanat  Dalı'nın oyun yazarlığı alanındaki tezleri incelenecek, hali hazırdaki tezler ise  yeniden düzenlenecek.
 
  DT bünyesinde de yazarlık atölyeleri kurularak tiyatro oyuncularıyla  ortak bir proje oluşturulacak ve daha önce İstanbul ve İzmir Devlet Tiyatrosu'nda  sahnelenen, Wajdi Maouawad önderliğinde bir yazım ekibi tarafından oluşturulan  "Yanık" oyunu gibi bir projenin seyirciyle buluşması sağlanacak.
 
  Projeye, DT Genel Müdürü Mustafa Kurt, Edebi Kurul Başkanı Prof. Dr.  Bozkurt Kuruç, DT Başrejisörü Hakan Çimenser, DT Başdramaturgu Canan Kırımsoy ve  Prof. Dr. Özdemir Nutku başta olmak üzere çok sayıda dramaturg, yönetmen ve  öğretim görevlisi katılacak.
Etiketler: Devlet Tiyatro