Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Dünya Tiyatro Günü'nü Brecht ile kutlamak

Dünya Tiyatro Günü'nü Brecht ile kutlamak

Dünya Tiyatro Günü'nü Brecht ile kutlamak25 Mart 2014 - 11:03
Ünlü oyun yazarı Bertolt Brecht’in başyapıtı olarak değerlendirilen "Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı", 27 Mart Dünya Tiyatro Günü etkinliği kapsamında Perşembe akşamı Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Merkezi’nde sahnelenecek
Ünlü Alman oyun yazarı Bertolt Brecht’in oyunu “Arturo Ui’nin Önlenebilir  Tırmanışı”,  Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak. 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kapsamında sahnelenecek olan oyun, perdelerini saat 20.00’de açacak. 8 oyuncunun dönüşümlü olarak 36 karakteri canlandırdığı oyun, Arturo Ui’nin dillere destan yükselişini anlatıyor.
 
Tiyatro Adam tarafından sahnelenen “Arturo Ui’nin Önlenebilir  Tırmanışı”, kendi akışı içerisinde seyirciye Arturo Ui’nin tanıdık bir gangster, bir kahraman veya bir politikacıdan ziyade toplum karakterlerinin bütününden oluşan bir çerçeve olduğunu hissettiriyor. Bir dönemi oluşturan temel etmenin kişiler değil çerçeveler olduğunu savunan oyun, müziklerin yine oyuncular tarafından, akapella (insan sesi) ile yapıldığı çağdaş bir yorumla Dünya Tiyatrolar Günü’nde SGKM sahnesinde tiyatro severlerle buluşacak.