Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Dünyanın en eski oyunlarından biri sahneleniyor

Dünyanın en eski oyunlarından biri sahneleniyor

Dünyanın en eski oyunlarından biri sahneleniyor25 Aralık 2017 - 11:12
Aisykhylos’un 2500 yıl önce yazdığı ve bugüne kadar dünyanın dört bir yanında seyircilerle buluşan ‘Yakaranlar’, İstanbul’da sahnelenecek.
Kapılarını tiyatro severlere açtığı günden bu yana kapalı gişe oyunlar sahneleyen DasDas, uluslararası bir projeye imza atıyor. Aisykhylos’un 2500 yıl önce yazdığı ve bugüne kadar dünyanın dört bir yanında seyircilerle buluşan ‘Yakaranlar’, İstanbul’da sahnelenecek.
 
Aisykhylos tarafından 2500 yıl önce yazılan ve dünyanın en eski oyunlarından biri olan ‘Yakaranlar’, 11.yüzyıla kadar Bizans topraklarında korunmuştur, şimdi de Floransa’da bir kütüphanede saklanmaktadır. Binlerce yıl sonra yeniden doğduğu topraklara dönen metin, Mısır’dan Yunanistan’a kaçabilmek için vatanlarını terk ederek bir tekneye binen elli cesur kadının mücadelesini anlatmaktadır. Aysun Şişik tarafından ilk kez Türkçe’ye çevrilen oyunda 6 profesyonel ve 44 çeşitli yaş ve gruplardan amatörlerin yer aldığı 50 kişilik oyuncu kadrosuna Suriyeli müzisyen ve oyuncular da dahil olacak.
 
‘Yakaranlar’, yönetmen Ramin Gray, müzik direktörü John Browne ve koreograf Sasha Milavic Davies’in iş birliği ile DasDas’da tiyatro severlerle buluşacak.
 
‘Yakaranlar’, 2018 yılının ilk yarısında DasDas Sahne’de tiyatro severlerle buluşacak.
Etiketler: Yakaranlar  Aisykhylos  dasdas