Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Hikâye 45 yıl sonra devam ediyor

Hikâye 45 yıl sonra devam ediyor

Hikâye 45 yıl sonra devam ediyor08 Ekim 2015 - 03:10
Sinema tarihinin en önemli filmlerinden biri ‘Love Story (Aşk Hikâyesi)’nin başrol oyuncuları Ali MacGraw ve Ryan O'Neal, 45 sene sonra yeniden bir araya gelecek

Yayınlandığı dönemde gişe rekorları kıran ve haftalarca gösterimde kalan 1970 ABD yapımı ‘Love Story (Aşk Hikâyesi)’nin başrolleri Ali MacGraw ve Ryan O'Neal, 45 yıl sonra bu kez ‘Love Letters (Aşk Mektupları)’ isimli bir oyun için tekrar bir arada.  

 

The New York Times ekibinden Lisa Birnbach’in ön gösterimini izlediği oyundan aktardıklarına göre, Ryan O’Neal baston yardımıyla yürüyebilirken, Ali MacGraw’un saçları bembeyaz olmuş. Aynı yazıda, ikilinin geçen 45 sene içinde birlikte bir prodüksiyonda yer almamalarına rağmen mektuplarla ve telefon aracılığıyla iletişimde kaldıkları da belirtiliyor. Oyunda birbirlerinden çok farklı hayat tercihleri olmuş aynı yaştaki iki kişiyi canlandıracak olan MacGraw ve O’Neal, iki gösterimden sonra seyircilerle ufak bir söyleşi de düzenleyecek.

 

İkiliyi 45 sene sonra tiyatro sahnesinde buluşturma fikriyse Love Letters’ın yapımcısı Nelle Nugent’ın, geçtiğimiz yıl oyuncuların Hollywood Reporter’a verdikleri bir röportaj için çekilen fotoğraflarını görmesiyle doğmuş. Nugent  fotoğraftan çok etkilenip ikiliye oyun için teklif götürmeye karar vermiş. Metin yazarının ve yönetmenin de kabul etmesiyle, dönemin kült ikilisi 45 sene sonra yeniden, özlenen oyunculuklarıyla bu defa tiyatro sahnesine dönmüşler.

 

Broadway’de başarıyı temsil eden, Amerika’nın en önemli tiyatro ödüllerinden olan Tony’yi iki kez kazanan Gregory Mosher tarafından yönetilen ‘Love Letters (Aşk Mektupları)’, 13 Ekim’de sahnelenmeye başlayacak.