Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Kürklü Venüs gala yapıyor

Kürklü Venüs gala yapıyor

Kürklü Venüs gala yapıyor30 Ocak 2018 - 11:01
Yolcu Tiyatro’nun yeni oyunu ‘Kürklü Venüs’ 12 Şubat 2018 Pazartesi günü Artı Sahne Mecidiyeköy’de gala yapıyor
Artı Sahne Mecidiyeköy’de ‘Yolcu Tiyatro’nun yeni oyunu ‘Kürklü Venüs’ün 12 Şubat 2018 Pazartesi günü saat 20.30’da galası gerçekleştirilecek. Eleştirmenler tarafından tiyatro mevsiminin en başarılı oyunlarından biri olarak görülen oyun, aşkın modern bir köleliğe dönüşmesini anlatıyor.
 
Çarpıcı bir eser sahneye uyarlandı
 
Mazoşizmin baş eseri olarak kabul gören, Leopold von Sacher-Masoch’un mazoşist edebiyatın kilometre taşı diye adlandıracağımız “Kürklü Venüs” romanını, tiyatro yazarı ve yönetmeni David Ives tiyatroya uyarladı ve Yolcu Tiyatro bu çarpıcı eseri sahnelere taşıdı.  Şafak Özen’in çevirdiği ve dramaturjisini yaptığı Kürklü Venüs’ün yönetmenliğini Ersin Umut Güler yapıyor. Pervin Bağdat ve Ersin Umut Güler'in oynadığı oyunun dekor-Işık tasarımı Cem Yılmazer'e, kostüm tasarımı Özlem Kaya'ya, ses-efekt tasarımı ve oyunun müzikleri Tufan Dağtekin'e ait. 
 
Oyunun konusu: 
 
"Siz ve ben ruhu keşfe çıkan iki maceraperestiz, insan doğasının sınırlarını genişletiyoruz."
 
Sacher Masoch'un Kürklü Venüs adlı romanını sahneye uyarlayan yazar-yönetmen Thomas Novachek, oyundaki Vanda Dunayev rolü için aradığı kadın oyuncuyu bulamamıştır. Seçmeler bitip herkes gittikten sonra Vanda Jordan adında esrarengiz bir oyuncu tiyatro salonuna gelir. Binlerce yıllık kadın-erkek ilişkisi üzerinden toplumsal cinsiyet meselesine, bireyin arzularının karanlık taraflarına ve insan doğasının sınırlarına doğru bir yolculuk başlar. Büyülü bir atmosfer içinde, oyun içinde oyun kurgusu ile yazılmış ve sürpriz finali ile dikkat çeken Kürklü Venüs'te oyuncular farklı karakterleri oynayarak rolden role girerler. Bu karakter değişimleri onları yüzleşilmesi gereken pek çok soruyla karşı karşıya bırakacaktır.
Etiketler: kürklü venüs