Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Leonardo Da Vinci keşfi devam ediyor

Leonardo Da Vinci keşfi devam ediyor

Leonardo Da Vinci keşfi devam ediyor26 Ocak 2018 - 10:01
Ünlü küratör Jean-Christophe Hubert ve teknik direktör Vincent Damseaux katılımı ile “Leonardo Da Vinci Expo: Dahi İstanbul’da” için düzenlenen özel sergi turu UNIQ Müze’de gerçekleştirildi

Dünyanın en büyük ve en kapsamlı Leonardo Da Vinci sergisi “Leonardo Da Vinci Expo: Dahi İstanbul’da” sergisi için UNIQ Müze’de organize edilen özel tur ile küratör Jean-Christophe Hubert ve teknik direktör Vincent Damseaux basın mensupları ile bir araya geldi. Eserler hakkında detaylı bilgi veren küratör ve teknik direktör, sergiye yoğun ilgi gösteren herkese teşekkür etti.

 

Ziyaretçi sayısı 27 bine yaklaşan ve şimdiden Türkiye’nin en çok ziyaret edilen ilk üç sergisinden biri olan Leonardo Da Vinci Expo, Da Vinci’nin orijinal eskizlerinden yola çıkılarak oluşturulan, dünyamızı değiştiren 100 makine icadıyla birlikte; orijinal el yazmalarının eşsiz kopyaları ve en ünlü tablolarının röprodüksiyonlarının da dahil olduğu 200’den fazla eserden oluşuyor.

 

 

Tur sırasında özellikle ‘Flying Machine’ ve ‘Haliç Köprüsü replikası’ gibi eserler üzerinde duran küratör ve teknik direktör ‘Ressam yönünün yanı sıra mimar, bilim adamı, mühendis, müzisyen ve düşünür olan Da Vinci’nin senaryo yazımından yemek tarifine kadar birçok çalışması bulunuyor.  Dişli çarklar, kriko, vites kutusu, bisiklet ve araba gibi pek çok icadı bulunan Da Vinci’nin 500 yıl önce yaptığı araştırmaları modern matematiğe ilham vermiş, anatomik çalışmaları ise hala güncelliğini korumaktadır.’ Diyerek Da Vinci’nin az bilinen yönlerine vurgu yaptı.

 

3 boyutlu sanal gerçeklik gözlükleriyle ziyaretçileri 15. yüzyıl İstanbul’una götüren sergi, ‘Flying Machine’ ile özel deneyimler yaşatıyor. Çocukların kendi başlarına inceleyebileceği eserler de sunan dünyanın en kapsamlı “Leonardo Da Vinci Expo: Dahi İstanbul’da” sergisi 7 Nisan’a kadar Pazartesi günleri 12:00-18:00; Salı, Çarşamba ve Cuma günleri 10:00-18:00, Perşembe, Cumartesi ve Pazar günleri 10:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.