Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Mercan Selçuk'tan yeni bir dans hiikayesi

Mercan Selçuk'tan yeni bir dans hiikayesi

Mercan Selçuk'tan yeni bir dans hiikayesi26 Şubat 2019 - 01:02
Klasik Türk müziğinin üstadı Münir Nurettin Selçuk’un torunu ve ünlü müzisyen Timur Selçuk'un kızı koreograf dansçı Mercan Selçuk ismini verdiği dans toplululuğu ile yeni hikayeler yaratmaya devam ediyor.

Mercan Selçuk Dans Topluluğu, insanlığın gelişen modern dünyada doğadan kopuşunu, kendi özünden uzaklaşmasını ve kaybetmeye başladığımız duyguları, aşkı, zerafeti ve naifliği yeniden bulma yolculuğunu anlatan “Uyanış” performansının galası ile 10 Mart tarihinde Uniq Istanbul sahnesinde. Biletler Biletix’te…

 

50 kişiden oluşan dans ve bale grubunun anlattığı hikayenin kurgu ve koreografisi Mercan Selçuk’a ait. Klasik bale ve modern dans sanatını birleştirdiği koreografilerini, hem Batı hem Türk bestecileriyle buluşturan Mercan Selçuk,sevdikleri müziklerle hikayeleri buluşturup beden diliyle  anlatmayı seçtiklerini söylüyor.

 

‎Sloganlarının "Sanat,hayatı yaşanılır kılmak için en güzel hediye" olduğunu berlirten Mercan, en büyük amaçlarının insanların gönlüne dans sevgisini  düşürmek ve yaymak olduğunu ekliyor.

 

Koreografi,Kurgu:Mercan Selçuk 

Kostum: Behice Yaşar

‎Müzik Direktörü:Deniz Baysal

‎Işık ve Dekor tasarım:Murat Yılmaz