Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Müzedeki sahne perdelerini açıyor

Müzedeki sahne perdelerini açıyor

Müzedeki sahne perdelerini açıyor31 Ağustos 2018 - 12:08
Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin (SSM) Sabancı Vakfı’nın katkılarıyla 2017 yılında başlattığı ve ilgiyle karşılanan tiyatro etkinliği, bu yıl 6-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Emre Koyuncuoğlu’nun sanat yönetmenliğini üstlendiği ‘Müzede Sahne - Fonda Tabloyu Tamamlayan Parçalar’ kapsamında, toplumsal sorunlara değinen ve bu yönüyle seyircilerin belleğinde iz bırakan oyunlar sahnelenecek. Etkinlikte Türk tiyatrosundan deneyimli  isimlerle genç sanatçılar, aynı yazarların eserlerini farklı biçimlerde yorumlayacak. Gösterimler Fıstıklı Teras’ta, SSM’nin Boğaz manzarasına karşı kurulacak platformda ve müzenin farklı mekânlarında izlenebilecek.
 
Etkinlik; Haldun Taner, Latife Tekin, Ferhan Şensoy, Zeliha Berksoy, Metin Deniz’in aralarında olduğu kendi ekollerini oluşturmuş isimlerle; Alper Kul, Çiğdem Erken, Alican Yücesoy’un içinde bulunduğu tanınmış genç sahne sanatçılarını bir araya getirecek. Canan Yücel Pekiçten, Ilgın Abeln, Mine Çerçi de program kapsamında eserleri yer alan yazarlardan ilhamla yeni ürünler ortaya koyacak. Yanı sıra bu işler, ilk kez ‘Müzede Sahne - Fonda Tabloyu Tamamlayan Parçalar’da izleyiciyle buluşacak.
 
 
Oyuncu Zeliha Berksoy’un Sakıp Sabancı Müzesi için hazırladığı ve sadece bu etkinlikte sahnelenecek ‘Bir Dost... Haldun Taner’in gösterimi de gerçekleştirilecek.
 
Program kapsamında sadece tek gösterimi yapılacak oyunda Berksoy, piyanoda Çiğdem Erken eşliğinde Haldun Taner imzalı kabarelerden şarkılar söyleyecek ve ona dair anılarını seyircilere aktaracak.