Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Notre Dame de Paris'ten 5 gösterim daha

Notre Dame de Paris'ten 5 gösterim daha

Notre Dame de Paris'ten 5 gösterim daha31 Ocak 2018 - 03:01
Victor Hugo’nun unutulmaz aşk hikâyesi Notre Dame’ın Kamburu’ndan uyarlanan, Zorlu PSM Ana Tiyatro’da sahnelenecek olan Notre Dame de Paris müzikaline yoğun istek üzerine 5 performans daha eklendi. Dünyaca ünlü müzikal, yeni eklenen performanslarla birlikte toplam 21 performans için 9 – 25 Mart tarihleri arasında Zorlu PSM’de olacak.

Dünyaca ünlü müzikal Notre Dame de Paris, ilk olarak 1998 yılında Paris’te perde açtı. Victor Hugo’nun kült eseri ‘Notre Dame’ın Kamburu’ndan uyarlanan modern yapımın müzikleri Riccardo Cocciante’ye, sözleri ise Luc Plamondon’a ait.

 

Guiness Rekorlar Kitabı’na giren müzikal

20 yıl sonra, hala ilk günkü heyecanla sahneye konan eser, dünyanın dört bir yanından seyirci çekmeye devam ediyor. Guinness Rekorlar kitabında “ilk yılında en çok izleyiciye ulaşan müzikal” olarak yer alan Notre Dame de Paris, Vivre, Belle ve Le Temps Des Cathédrales gibi unutulmaz şarkılarıyla da uzun yıllar müzik listelerinde üst sıralardaydı. Toplam 12 milyondan fazla bilet, 10 milyondan fazla DVD ve CD satan; 8 dilde, 20 ülkede, 4500’den fazla defa sahnelenen müzikal, bir başyapıt olarak nitelendiriliyor.

 

Zorlu PSM Ana Tiyatro, 9 – 25 Mart tarihleri arasında Notre Dame de Paris müzikalinin, yeni eklenen tarihlerle birlikte toplam 21 performansına ev sahipliği yapacak.