Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Oyun yazarı Orhan Asena, yerli oyunlarla anılacak

Oyun yazarı Orhan Asena, yerli oyunlarla anılacak

Oyun yazarı Orhan Asena, yerli oyunlarla anılacak 04 Nisan 2018 - 12:04
"Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali"nin 15'incisi, 3 Nisan'da tiyatroseverlerle buluşacak . DT, Diyarbakır'da düzenlenecek festivalde bu yıl 9 farklı oyunla 37 temsil verecek
 Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğünce Diyarbakırlı  oyun yazarı Orhan Asena'nın anısına düzenlenen "Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro  Festivali" bu yıl 15'inci kez tiyatroseverler için perde açacak. 
 
 
    DT Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Orhan Asena  adına düzenlenen festival, 3-29 Nisan tarihlerinde Diyarbakır'da  gerçekleştirilecek.
 
 
    Ev sahipliğini Diyarbakır Devlet Tiyatrosunun yaptığı etkinlik, Ankara  Devlet Tiyatrosunun sahneye uyarladığı Özlem Lale'nin yazdığı, İlham Yazar'ın  yönettiği "Radyo-yu Hümayun" oyunu ile perdelerini açacak.
 
 
    DT, festivalde 9 farklı oyunla 37 temsil verecek. Festivalde ayrıca  kukla, gölge oyunu, dans tiyatrosu, müzikal gibi farklı tekniklerin kullanıldığı  çocuk oyunları, atölye çalışmaları gibi etkinlikler de gerçekleştirilecek.
  
 
    Diyarbakırlı çocuklar tiyatroya doyacak
 
    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını da kapsayan festivalde bu  yıl çok sayıda çocuk oyunu da minik tiyatroseverlerle buluşacak.
 
 
    Van, Diyarbakır ve İzmir Devlet Tiyatrosu tarafından sergilenecek  çocuk oyunlarının yanı sıra festival kapsamında gerçekleştirilecek atölye  çalışmaları ve uçurtma şenlikleri düzenlenecek.
 
 
    Bu yıl yaklaşık bin çocukla uçurtma şenliği düzenlemeyi planlayan  Diyarbakır Devlet Tiyatrosu, sergileyeceği çocuk oyunlarıyla 60 bin çocuğa  ulaşmayı hedefliyor.
 
 
    Festival programı çerçevesinde 3, 4 ve 5 Nisan'da Ankara Devlet  Tiyatrosu yapımı "Radyo-yu Hümayun", 6, 7 ve 8 Nisan'da Ankara Devlet Tiyatrosu  yapımı "Gayri Resmi Hürrem", 9, 10 ve 11 Nisan'da Erzurum Devlet Tiyatrosu yapımı  "Sersem Kocanın Kurnaz Karısı", 12- 13 ve 14 Nisan'da İstanbul Devlet Tiyatrosu  yapımı "Düdüklüde Kıymalı Bamya", 16, 17 ve 18 Nisan'da Antalya Devlet Tiyatrosu  yapımı "İbiş'in Rüyası", 19, 20 ve 21 Nisan'da Van Devlet Tiyatrosu yapımı "Fay  Hattı", 22, 23 ve 24 Nisan'da Van Devlet Tiyatrosu yapımı çocuk oyunu "Zambak  Limanı", 25 ve 26 Nisan'da Diyarbakır Devlet Tiyatrosu yapımı çocuk oyunu "Deniz  Kızı ve Sevimli Korsanlar", 27, 28 ve 29 Nisan'da İzmir Devlet Tiyatrosu yapımı  çocuk oyunu "Kuzu Maydanoz'un Maceraları" Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi  Orhan Asena Sahnesinde tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.
Etiketler: Orhan Asena  tiyatro