Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Pamuk’un 'Kar'ı Fransa’da tiyatro sahnesinde

Pamuk’un 'Kar'ı Fransa’da tiyatro sahnesinde

Pamuk’un 'Kar'ı Fransa’da tiyatro sahnesinde28 Mart 2017 - 11:03
Orhan Pamuk'un 2002 tarihli romanı, Strasbourg Devlet Tiyatrosu'ndan sonra Paris'te ve gelecek sezon Lizbon'da seyirciyle buluşacak
Orhan Pamuk’un 2002 yılında yayımlanan 'Kar' romanı, ilk olarak geçtiğimiz ay Fransa’nın Strasbourg kentinde, Strasbourg Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenmişti. Fransız yönetmen ve oyuncu Blandine Savetier tarafından ‘Une voix qui porte' (Güçlü Ses) ismiyle sahneye konan oyuna Fransa’nın önde gelen gazetelerinden Le Monde ve L’Humanité’de geniş yer verildi.
 
Başta 29 - 31 Mart 2017 tarihlerinde Paris’teki Théâtre des Quartiers d’Ivry Manufacture des Œillets’de olmak üzere sezon boyunca Fransa’nın çeşitli şehirlerinde sahnelenecek olan oyun, 2017-2018 sezonunda da Lizbonlu seyircisiyle buluşacak.
 
Le Monde’da çıkan haberde “Kitabın konusunun güncelliği göz önüne alındığında tiyatroya uyarlanması pek de gecikmeyecekti. Öyle de oldu" denildi.
 
L’Humanité’de oyunla ilgili "Bu büyük kurgu eserin günümüzle olan bağlantısını Blandine Savetier çok iyi anlamış. İnsan ve sanatçı sorgulamasının kalbine inerken, çok güzel, çoksesli bir gösteriye de imza atıyor” diye yazıldı.