Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Sevgili Arsız Ölüm tiyatroya uyarlandı

Sevgili Arsız Ölüm tiyatroya uyarlandı

Sevgili Arsız Ölüm tiyatroya uyarlandı16 Ocak 2018 - 10:01
Latife Tekin'in unutulmaz eseri Sevgili Arsız Ölüm tiyatro sahnesine taşındı. Hakan Emre Ünal tarafından yönetilen tek kişilik oyun romanın akılda kalan karakterilerinden Dirmit'in tek bir gecesine odaklanıyor.
Latife Tekin’in aynı adlı romanından uyarlanan ve Hakan Emre Ünal tarafından yönetilen tek kişilik oyunda Nezaket Erden rol alıyor. Dirmit’in tek bir gecesinde geçen oyun, romanın oyuncu kişisine dokunduğu yerden Dirmit’i, romandaki diğer karakterleri ise Dirmit’in anlatısı üzerinden tanıma ve romanın yazar-anlatıcı yoluyla kurulmuş büyülü gerçekçi dilini, karakter-anlatıcıyla en yalın halde sahneye taşıma araştırmasının bir ürünü.
 
Beyoğlu’nda 1868 yılında Fransız Yetimhanesi olarak inşaa edilen tarihi bina, pek çok dizi ve film projesinin kast direktörlüğünü üstlenen Fulya Filazi tarafından No Act Sahne adıyla yeni bir tiyatro sahnesine dönüştürülerek açılışını 15 Aralık’ta düzenlenen özel bir davetle kutladı. Kendi prodüksiyonlarının yanı sıra yerli ve yabancı bağımsız tiyatro topluluklarına ev sahipliği yapacak olan No Act Sahne ilk konuk ekibi Seyyar Sahne’nin ‘’Sevgili Arsız Ölüm-Dirmit’’ adlı oyunuyla 17 Ocak Çarşamba akşamı ilk kez perdelerini açıyor.
 
17 Ocak’ta ilk kez perdelerini açacak olan No Act Sahne’nin ev sahipliği yapacağı diğer oyunlardan Seyyah Sahne’nin ‘’Trom’’ adlı oyunu 22 Ocak’ta ve Tiyatro Oyun Kutusu’nun ‘’Çarpıntı 2047’’ adlı oyunu ise 31 Ocak’ta seyircisiyle buluşuyor.