Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » 'Hobbit'e 45 dakikalık final

'Hobbit'e 45 dakikalık final

'Hobbit'e 45 dakikalık final30 Ekim 2014 - 03:10 | Başarılı aktör Martin Freeman'ın Bilbo Baggins rolündeki macerası, "Hobbit: The Battle of Five Armies" ile sona eriyor.
Peter Jackson'ın başarılı "Yüzüklerin Efendisi" film serisinden sonra giriştiği üç filmlik "Hobbit" uyarlamasının son filmi, 45 dakikalık bir savaş sahnesiyle bitecek
Oscar ödüllü yönetmen Peter Jackson , Entertainment Weekly’e yaptığı açıklamada tasarım ve görüntünün çok başarılı olduğunu söyledi. “Düşünülmüş olması gereken bir sürü lojistik var” diyen Jackson, “Bizim cücelerimiz, adamlarımız, orklarımız, elflerimiz var. Çok farklı silahlara, kalkanlara, modellere ve taktiklere sahibiz” dedi. 
 
5 tane ordunun Erebor’un hazinesi üzerindeki hakları için çatıştığı, 45 dakika uzunluğundaki sahne Yalnız Dağ’ın yakınlarında geçiyor. Bir sürü savaşçının olması nedeniyle savaşı tasavvur etmenin çok zor olduğunu söyleyen Jackson, “Kocaman bir vadinin tamamını doldurmakta çok güçlük çektik” şeklinde konuştu. 
 
Eğer çok fazla kan ve vahşet görmekten endişeliyseniz, korkmayın. Peter Jackson, konu ile ilgili “Ana karakterlerin dövüş sahneleriyle ilgili kesin kurallarımız vardı. Kesme, biçme veya doğrama sahnelerini sınırlı sayıda çektik,” açıklamasını yaptı.
 
Henüz Türkçe ismi belli olmayan "Hobbit: The Battle of Five Armies", Türkiye'de 17 Aralık'ta vizyona girecek.