Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » 'Mad Max'ten iki devam filmi gelecek

'Mad Max'ten iki devam filmi gelecek

'Mad Max'ten iki devam filmi gelecek07 Ekim 2015 - 05:10
‘Mad Max: Fury Road’in yönetmeni George Miller, serinin iki devam filminin daha geleceğini açıkladı

2015 yazının en çok konuşulan filmlerinden olan ‘Mad Max: Fury Road’in yönetmeni George Miller, vermiş olduğu bir röportajda serinin iki devam filminin geleceğini açıkladı.

 

370 milyon dolarlık hâsılatı ile oldukça ses getiren yapım hakkında konuşan Miller, üç kez beyazperdede yer alan filmi, 2001 yılında Mel Gibson ile tekrar çekmek için hazırlıklara başladıklarından bahsederken, “Tam çekecektik ki, Amerikda’da 9/11 olayları olmuş, dolar %30 çökmüş, maddi olarak elimizde kalan hiçbir şey yoktu. Yani  bir gecede bütçede büyük bir miktar kayıp vermiş olduk. Daha sonra Avustralya’da yağmur yağdı. 15 yıl sonra çöl olan bölge yağışlara teslim olmuştu ve biz de Güney Batı Afrika, Namibya’ya geçtik. Bu süreçte, bir hikaye yazmak için derinlere dalmaya karar verdik, sadece karakterler için değil, kullanılan her araç içinde. Direksiyonlar gibi aksesuarların dini eserler haline geldikleri gibi. Kendimizi zorlamadan iki senaryo yazmış bulunduk” diyerek yapım şirketi Warner Bros.’la konuştuklarını ve hangi senaryo ile devam edeceklerini bilmediklerini dile getirdi.

 

‘Mad Max: Fury Road’ serinin üçüncü ve son filmi ‘Mad Max: Beyond Thunderdome’dan otuz yıl sonra yayınlanmıştı. Serinin yeni devam filmi, ‘Road Warrior’da ilk filmde yer alan  Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne, Nathan Jones, Zoe Kravitz, Riley Keough ve Rosie Huntington-Whiteley’in aralarında bulunduğu isimlerden bazıları da rol alacak.