Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » "Sen Aydınlatırsın Geceyi" Toronto'da

"Sen Aydınlatırsın Geceyi" Toronto'da

"Sen Aydınlatırsın Geceyi" Toronto'da31 Temmuz 2013 - 02:07 | Ali Atay'ın başrolünde oynadığı film, tüm sakinleri süper kahraman olan bir köyde yaşanan aşk hikayesini konu alıyor.
Onur Ünlü'nün en son çektiği ve AVM sinemalarında gösterime sokmama kararı aldığı Altın Lale ödüllü filmi, Toronto Film Festivali'nde gösterilecekOnur Ünlü'nün senaryosunu yazdığı ve yönettiği, 32. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma'da En İyi Film, FIBRESCI, En İyi Kurgu ve En İyi Senaryo ödüllerini kazanan filmi "Sen Aydınlatırsın Geceyi" filmi, 5 - 15 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Toronto Film Festivali'ndeki "Vanguard" başlıklı yan bölümde gösterilecek.

Uluslararası filmlerin gösterildiği bu yan bölümde, Danimarka'dan, Rusya'dan, Kore'den ve Filipinler'den de pek çok film izleyiciyle buluşuyor.

Onur Ünlü'nün Manisa'da çektiği ve karakterlerinin hepsinin süper kahraman olduğu, siyah beyaz film, bir aşk hikayesine odaklanıyor. Filmde Ali Atay, Demet Evgar, Damla Sönmez, Ahmet Mümtaz Taylan, Ezgi Mola ve Ercan Kesal gibi oyuncular yer alıyor.

Ünlü, "Sen Aydınlatırsın Geceyi" filmini AVM sinemalarında gösterime sokmama kararı almıştı. 23 Nisan'da Semaver Kumpanya'da Türkiye'deki ilk gösterimi yapılan film, üniversite ve bağımsız grupların organizasyonları ile seyircisine ulaştı.