Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » 10. Boston Türk Belgesel ve Kısa Film Yarışması'na başvurular başladı

10. Boston Türk Belgesel ve Kısa Film Yarışması'na başvurular başladı

10. Boston Türk Belgesel ve Kısa Film Yarışması'na başvurular başladı27 Mayıs 2015 - 02:05
Kuzey Amerika’nın ilk ödüllü Türk belgesel ve kısa film yarışması olan Boston Türk Belgesel ve Kısa Film Yarışması’na başvurular başladı

Yönetmen ve yapımcılara filmlerinin ABD'de uluslararası sinema izleyicilerine ve film eleştirmenlerine ulaşabileceği bir platform sağlayan Boston Türk Belgesel ve Kısa Film Yarışması’na başvurular başladı. Bu yıl 10’uncusu düzenlenecek olan yarışmanın son başvuru tarihi 1 Eylül.

 

2006 yılından itibaren her yıl ABD'nin Boston kentinde düzenlenen yarışmaya Türkiye'den gelen başvuruların yanı sıra ABD, Almanya, Belçika, Ermenistan, Fransa, Güney Kore, Hollanda, İngiltere, İran, Kanada, Nepal, Norveç gibi ülkelerden de başvuru geliyor. 100'den fazla başvurunun değerlendirildiği yarışmaya yönetmen ve yapımcılar her kategoride tek filmle katılabilecek.

 

Türkiye'de ve dünyadaki tüm yönetmen ve yapımcılara açık ödüllü yarışmaya başvuruda bulunacak filmler için herhangi bir konu ve zaman kısıtlaması bulunmazken filmlerin yarışma başvuru tarihinden önceki iki yıl içinde çekilmiş olması ve İngilizce altyazılı olması şartları aranıyor. Seyircilerin "En İyi Belgesel" ve "En İyi Kısa Filmi" belirlemek için oy kullanacağı yarışmada jüri, filmlere özel mansiyon ödülleri de verecek.

 

Jüride Harvard Film Arşivi Direktörü Haden Guest, film eleştirmeni Peter Keough, Boston Güzel Sanatlar Müzesi Film Küratörü Carter Long gibi film konusunda saygın isimler yer alıyor. Değerlendirme süreci sonucunda yarışmanın finalist filmleri 6-14 Kasım'da Boston Güzel Sanatlar Müzesi, Boston Üniversitesi ve Goethe Enstitüsü’nde seyirci ile buluşacak. Ödül alan filmler 2016’da 15. Boston Türk Film Festivali programında da gösterilecek.