Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » 2013'ün en çok kazandıranı Jennifer Lawrence

2013'ün en çok kazandıranı Jennifer Lawrence

2013'ün en çok kazandıranı Jennifer Lawrence02 Ocak 2014 - 12:01
2013 yılının yer aldığı projelerden en çok para kazandıran oyuncusu Jennifer Lawrence oldu

 

Oscar ödüllü genç oyuncu Jennifer Lawrence, 2013 yılında elde ettiği gişe başarısıyla yılın en çok para kazandıran Hollywood yıldızı seçildi.

 

Variety Dergisinin internet sitesinde yer alan haberde Lawrence, son olarak vizyona giren "Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak / Hunger Games: Catching Fire" filminin 771 milyon dolar gişe yapmasıyla listede adını birinciliğe yazdırdı. İkinci sırada ise 652 milyon dolar gişe yapan "Yerçekimi / Gravity" filmiyle deneyimli oyuncu Sandra Bullock yer aldı. Quigley Yayın Şirketi tarafından film distribütörleri ve sinema salonu sahipleriyle yapılan anket sonucu belirlenen listede üçüncü sırayı ise “Felekten Bir Gece 3 / The Hangover III” filminde yer alan ve Lawrence'ın "Umut Işığım / Silver Linings Playbook" filmindeki rol arkadaşı Bradley Cooper aldı. Lawrence, geçen yıl Quigley Yayın Şirketi tarafından yapılan ankette de "Geleceğin Yıldızı" olarak gösterilmişti.

 

Oscar ödüllü "Açlık Oyunları / Hunger Games" oyuncusu Lawrence, ülkemizde 24 Ocak'ta vizyona girecek olan "Düzenbaz / American Hustle" filminde Rosalyn Rosenfeld karakterini canlandırıyor. 

 

"Düzenbaz / American Hustle" filminin fragmanı;