Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » 76. Altın Küre ödülleri sahiplerini buldu

76. Altın Küre ödülleri sahiplerini buldu

76. Altın Küre ödülleri sahiplerini buldu07 Ocak 2019 - 09:01
76. Altın Küre (Golden Globe) ödülleri sahiplerini buldu. Oscar'ın habercisi olarak kabul edilen Golden Globe, Sandra Oh ve Andy Samberg'in sunuculuğunu üstlendiği gecede En İyi Film Ödülünü Bohemian Rhapsody kazandı.

Beverly Hotel'de düzenlenen 76. Altın Küre (Golden Globe) töreni pek çok ünlü ismi ağırladı. Oscar'ın da habercisi olarak kabul edilen Altın Küre Ödülleri'nin sahiplerini bulduğu gecenin sunuculuğunu ise Sandra Oh ve Andy Samberg üstlendi.

 

Sinema ve televizyon dalında ödüllerin dağıtıldığı gecede Queen grubunun efsanevi solisti Freddie Mercury'nin hayatını anlatan Bohemian Rhapsody En İyi Film dalında Altın Küre ödülünün sahibi oldu. Filmde Freddie Mercury'yi canlandıran Rami Malek de En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. Sinema dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi ise The Wife filmindeki performansıyla Glenn Close oldu.

 

Dizi bölümünü geçildiğinde ise yılın En İyi Mini Dizi ya da TV Filmi ödülünü The Assasination of Gianni Versace: The American Crime Story kazandı. Bu dizideki rolüyle Darren Criss En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü. Komedi dalında En İyi Dizi ödülü ise The Marvelous Mrs. Maisel'e gitti. Aynı dizideki rolüyle Rachel Brosnahan, dizi dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi oldu .

 

Roma fillmi ile En İyi Yönetmen ödülüne uzanan Meksikalı yönetmen Alfonso Cuaron olurken film de Yabancı Dil dalında En İyi Film seçildi.