Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » 90. Akademi Ödülleri'nin ardından

90. Akademi Ödülleri'nin ardından

90. Akademi Ödülleri'nin ardından05 Mart 2018 - 10:03
90. Akademi Ödülleri Los Angeles'ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Beklendiği gibi The Shape of Water önemli dallarda aldığı ödüllerle geceye damgasını vururken yarışta Dunkirk ve Three Billboards Outside Ebbing, Missouri filmleri de adından söz ettirdi.

İhsan Dindar - Milliyet Sanat

 

90.sı düzenlenen Akademi Ödülleri, tarihinin muhtemelen en sürprizsiz törenlerinden birine tanıklık etti.13 dalda aday olan The Shape of Water, En İyi Film ve En İyi Yönetmen gibi dallar dahil olmak üzere dört alanda Oscar heykelciğinin sahibi oldu. Bir kısa filmden çalıntı olduğu iddiasının gölgesinde ödülü kazanan The Shape of Water ile Guillermo del Toro, En İyi Yönetmen ödülüne uzanan üçüncü Meksikalı oldu. Yakın dönemde Inarritu ve Cuaron gibi önemli Meksikalı yönetmenler de bu ödülü kazanmayı başarmıştı. 

 

Teknik dallarda Dunkirk, ödüllere hakim olsa da Christopher Nolan, ilk defa aday olduğu törenlerden eli boş döndü. Törenlerde güçlü bir aday olmasa da Christopher Nolan'ın Dunkirk filmi, gişede rakiplerine epey fark atmış durumda. Gary Oldman'ın ilk kez En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandığı gecede Frances McDormand da beklendiği üzere En İyi Kadın Oyuncu Oscarı'nın sahibi oldu.

 

Daniel Day Lewis'ın oyuncu olarak yer aldığı son yapım olan Phantom Thread, Paul Thomas Anderson'a sadece kostüm dalında ödül getirebildi. The Post filmiyle En İyi Kadın dalında 15. kez aday olan Meryl Streep geceyi boş geçen bir diğer isim oldu. Sam Rockwell ve Allison Janney beklendiği üzere Yardımcı Oyuncu dallarında ödüllere ulaştı. 

 

Yılın en çok konuşulan filmlerinden biri olan Call Me By Your Name, En İyi Uyarlama ödülünü kazanırken Coco da animasyon dalında Oscar heykelinin sahibi oldu. Amerikan basketbolunun efsane ismi Kobe Bryant da törenlerden ödülle ayrılan bir diğer isim olmayı başardı. Bryant, Dear Basketball filmiyle En İyi Kısa Animasyon ödülünü kazanan isim oldu.

 

Politik göndermelerin, Hollywood'u sarsan tecavüz skandallarının neredeyse hiç konuşulmadığı törenlerde Bu konuda üstü kapalı bir şekilde konuşma yapan tek isim, En İyi Kadın Oyuncu Oscarını kazanan Frances McDormand oldu.