Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Altın Palmiyeli ‘I, Daniel Blake’ Filmekimi’nde

Altın Palmiyeli ‘I, Daniel Blake’ Filmekimi’nde

Altın Palmiyeli ‘I, Daniel Blake’ Filmekimi’nde25 Ağustos 2016 - 05:08
7-16 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek Filmekimi, dünya sinemasının ustalarının yeni filmlerini seyircilerle buluşturacak. Ken Loach'un Cannes'da büyük ödüle uzanan filmi 'I, Daniel Blake' ve Asghar Farhadi'nin yine Cannes'da iki ödül alan 'Forushande'si Filmekimi programında
İKSV tarafından bu yıl 7-16 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Filmekimi, programını duyurmayı sürdürüyor. Filmekimi’nin dün gösterileceğini açıkladığı iki film, Ken Loach’un yönettiği ve bu yıl Cannes’dan Altın Palmiye Ödülü ile dönen ‘I, Daniel Blake’ ve İranlı sinemacı Asghar Farhadi’nin Cannes’dan En İyi Senaryo ve En İyi Erkek Oyuncu (Shahab Hosseini) ödüllerini alan filmi ‘Forushande’ olarak dikkat çekiyor.
 
Sağlık nedeniyle çalışamayan ancak sosyal yardım da alamayan bir marangozun yaşadığı sosyal drama odaklanan ‘I, Daniel Blake’, Cannes’dan politik sinemanın usta ismi İngiliz yönetmen Ken Loach’a ‘Özgürlük Rüzgârı’ndan (2006) sonra ikinci Altın Palmiye’sini kazandırdı. ‘Bir Ayrılık’la dünyanın en önemli sinemacıları arasında gösterilmeye başlayan Asghar Farhadi’nin İran’da geçen yeni filmi ‘Forushande’, travma yaşayan tiyatrocu bir çiftin hikayesini konu alıyor.