Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Antalya Film Forum'da yarışacak projeler belli oldu

Antalya Film Forum'da yarışacak projeler belli oldu

Antalya Film Forum'da yarışacak projeler belli oldu24 Eylül 2016 - 04:09 | Ödüllü yönetmen Emin Alper'in 'Çukurcalı Üç Kız Kardeş'i forumda yarışacak projeler arasında.
Farklı kategorilerde 26 projenin seçildiği forumda Emin Alper, Hakkı Kurtuluş ve Mete Gümürhan da yarışacak
19-23 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 53. Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında, yapımcı ve yönetmenleri destekleyerek projelerin uluslararası platformlarda görünürlüğünü artırmak için çalışmalarını sürdüren Antalya Film Forum'a bu yıl katılacak projeler belli oldu. 150’ye yakın uzun metraj film projesi başvurduğu Forum’da Belgesel Pitching, Kurmaca Pitching ve Work in Progress platformlarına toplamda 26 proje seçildi.
 
Antalya Film Forum'da Uzun Metraj Kurmaca Pitching ve Uzun Metraj Belgesel Pitching'de uluslararası jüri tarafından seçilecek iki projeden her birine 30 bin TL, Work in Progress Pitching'de seçilecek bir projeye ise 100 bin TL ödül verilecek. Bunların yanı sıra destek olarak verilecek yan ödüller de festivale doğru ilerleyen zamanlarda açıklanacak.
 
Seçilen projeler arasında Emin Alper’in ‘Çukurcalı 3 Kız Kardeş’i, Hakkı Kurtuluş’un ‘Birlikte Öleceğiz’ adlı projesi, ‘Genç Pehlivanlar’ın yönetmeni Mete Gümürhan’ın ‘Şahmerdan Başı’ adlı projesi de bulunuyor.