Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Bırakma Beni sinemada ilgiyle karşılandı

Bırakma Beni sinemada ilgiyle karşılandı

Bırakma Beni sinemada ilgiyle karşılandı16 Ekim 2018 - 03:10
21 Eylül’de vizyona giren Bırakma Beni filmi, gösterildiği her salonda ilgiyle karşılanmaya devam ediyor. Kısa sürede binlerce izleyiciye dokunan Bırakma Beni filmi, gerçek ile kurgu arasında, iyiliğe köprü oluyor.

Festivallerden ödüllerle dönen Bırakma Beni filmi, vizyonda seyirciyle buluşmaya devam ediyor. 21 Eylül’de vizyona giren ve seyirciyle buluştuğu andan itibaren görmezden gelinen göç ve yetimlik konusuna dikkat çekmeyi amaçlayan Bırakma Beni filmi, seyirciyi hem farklı bir açıdan gerçekle buluşturuyor, hem de sorunun çözümüne bir biletle yardımcı olabileceğini hatırlatıyor. Cannes ödüllü Bosnalı yönetmen Aida Begic'in, Türkiye'de yaşayan Suriyeli yetim çocukların gerçek yaşam hikayesini beyaz perdeye taşıdığı Bırakma Beni filmi, ay sonuna kadar sinemaseverlerle buluşmaya davam edecek.

 

Yönetmen Aida Begic; Kar, Çocuklar ve Saraybosna'nın Köprüleri gibi yankı uyandıran filmlerle uluslararası film camiasına adını duyurmuştu. Son filmi Bırakma Beni ile Suriyeli yetim çocukların dramını gözler önüne seren Begic, savaşın çocuklar üzerindeki etkisini anlatmaya devam ediyor. 2019 Akademi Ödülleri'nde Oscar adayı filmin Bosnalı yönetmeni Aida Begic, filmin ortaya çıkması ile ilgili “Suriye Savaşı'nı Bosna'dan takip ediyordum ve acı çeken Suriyeliler için bu film fikrini fırsat olarak gördüm. Başlangıçta bir proje olan bu film, binlerce farklı ama aynı duyguyu içeren hikayeler ile tanışmamıza vesile oldu. Bunlardan bir tanesini evine götürmeyi tercih eden tüm izleyicilere teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.