Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Boğaziçi Film Festivali yarışma filmleri belli oldu

Boğaziçi Film Festivali yarışma filmleri belli oldu

Boğaziçi Film Festivali yarışma filmleri belli oldu08 Ekim 2018 - 04:10
26 Ekim’de başlayacak 6. Boğaziçi Film Festivali’nin ulusal yarışma filmleri ve jürileri açıklandı.
6. Boğaziçi Film Festivali, 26 Ekim’de başlıyor. 3 Kasım’a dek sürecek festival bu yıl da Türkiye ve dünya sinemasının en yeni örneklerini İstanbullu sinemaseverlerle buluşturacak.
 
Başkanlığını yönetmen Serdar Akar’ın yapacağı ve oyuncu Begüm Birgören, yönetmen Andaç Haznedaroğlu, senarist Ercan Mehmet Erdem ve görüntü yönetmeni Mehmet Aksın’dan oluşan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi’nin seçeceği bir film, 100.000 TL değerindeki Büyük Ödül’e ulaşırken, festivalin ulusal kısa kurmaca ve belgesel film yarışmalarında 18 film toplam 50.000 TL değerindeki ödüller için yarışacak.
 
6. Boğaziçi Film Festivali’nin merakla beklenen ulusal yarışma filmleri ve jürileri ise açıklandı. Yılın en iyi yerli yapımlarını özel bir seçkide buluşturan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda bir film 100.000 TL değerindeki Büyük Ödül’e ulaşırken, Ulusal Kısa Kurmaca ve Belgesel Film Yarışması’nda 18 film toplam 50.000 TL değerindeki ödüller için yarışacak.
 
İlk kez Boğaziçi’nde!
 
Festivalde bu yıl 10 film jüri karşısına çıkacak ve Banu Sıvacı’nın “Güvercin”, Burak Çevik’in “Tuzdan Kaide”, Cafer Özgül’ün “Sükut Evi”, Mahmut Fazıl Coşkun’un “Anons”, Murat Düzgünoğlu’nun “Halef”, Özkan Çelik’in “Babamın Kemikleri”, Ramin Matin’in “Son Çıkış”, Sefa Öztürk Çolak’ın “Güven”, Semir Aslanyürek’in “Kaos” ve Vuslat Saraçoğlu’nun “Borç” adlı filmleri yarışacak. 
 
Cafer Özgül’ün “Sükut Evi” adlı filmi dünya prömiyerini festival kapsamında yaparken, Ramin Matin’in Tokyo Uluslararası Film Festivali’nde dünya prömiyerini yaptığı filmi “Son Çıkış”, Türkiye’de ilk kez Boğaziçi Film Festivali’nde gösterilecek. Yarışmada ayrıca, “Anons”, “Babamın Kemikleri”, “Güven” ve “Kaos” da İstanbul prömiyerlerini festivalde yapıyor olacak.
 
Bağımsız sinemaya destek
 
Festivalin bu yılki yeniliklerinden biri de Film Yapımcıları Meslek Birliği (FİYAB) tarafından verilecek FİYAB Yapımcı Ödülü olacak. Metin Tunçtürk, Nazif Tunç ve Sinan Sertel’den oluşan jüri, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan, ilk ya da ikinci filmini çekmiş yapımcıları değerlendirecek ve 10.000 TL değerindeki FİYAB Yapımcı Ödülü’nü verecek. Zor koşullarda film yapma becerisi gösteren, bütçesinden çekimine filmin tüm süreçlerini başarıyla yürüten bir yapımcının kazanacağı ödül, bağımsız sinemaya destek olmayı amaçlıyor.