Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Bu hafta vizyona giren 7 film

Bu hafta vizyona giren 7 film

Bu hafta vizyona giren 7 film 02 Mart 2018 - 10:03
Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 2'si yerli 7 film vizyona girdi. Jennifer Lawrence'ın başrolünde yer aldığı "Kızıl Serçe", Yönetmen Selçuk Aydemir ile komedi ikilisi Ahmet Kural ve Murat Cemcir'i yeniden bir araya getiren "Ailecek Şaşkınız" izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor...

 

Ailecek Şaşkınız

 
Babasının şirketinin başına geçerek CEO’luk görevini üstlenen Ferhat şımarık bir adamdır. Hala çocuksu yapısıyla dikkat çeken Ferhat'ın sağ kolu ise onun çocukluk arkadaşı, şirketin finans müdürü Gökhan'dır. İkili çalışanlarına pek de nazik davranmamaktadır. Günün birinde şirket çalışanlarına yemek servisi için gittikleri bir restoranda, restoran sahibiyle dostluk kurarlar. Restoran sahibinin kızı Elif'e gönlünü kaptıran Ferhat, deliler gibi aşık olur. Ancak Elif narin ve saf bir genç kız değildir. Özel eğitimler ve üstün hizmetlerle dolu kariyeri, sert karakteri ve kıvrak zekası, Ferhat'ı bir hayli zorlayacaktır...
 

Kızıl Serçe

 
Hayatta annesinden ve baleden başka tutkusu olmayan Dominika, geçirdiği bir kaza sonucu baleye veda etmek zorunda kalmıştır. Gelecek planları bir anda tuzla buz olan genç kadın, onun gibi üstün yetenekli gençlere bedenlerini ve zihinlerini bir silah olarak kullanmayı öğreten gizli istihbarat örgütü Sparrow School'a katılır. Zorlu ve sadistik bir eğitimden geçen genç kadın, programın şimdiye kadarki en tehlikeli öğrencisi olur. Dominika şimdi sahip olduğu güçle geçmişiyle yüzleşmeli ve sevdiği herkesin hayatı tehlikedeyken, Dominika'nın güvenebileceği tek kişi olduğunu söyleyen Amerikalı CIA ajanı Nathaniel Nash'le uzlaşma sağlamalıdır...
 
 

Puloi: Asla Yalnız Uçmayacaksın

 
Pulo, çok küçük olduğu için henüz uçmayı öğrenememiş yavru bir kuştur. Ailesi güneye göç edince Puloi, kutuplarda tek başına kalır. Burada kendisine yeni arkadaşlar edinen Puloi, bir yandan kutup soğuğu ve düşmanlarına karşı hayatta kalmaya çalışırken bir yandan da sevdiği kuşu, kötü kartal Gölge’ye karşı korur. Árni Ásgeirsson'un yönettiği animasyonun senaryosu Friðrik Erlingsson'a ait.
 
 

 

 

Melez

 
 
Aynı zamanda iş arkadaşı da olan sevgilisi John ile Los Angeles’de yaşayan gazeteci Amy’nin hayatı beklenmedik hamileliğini öğrenene kadar gayet güzel gidiyordur. Amy yakın arkadaşı Rose dışında hamileliğini herkesten gizler. Bebekleri hayatında istemeyen Amy, Rose’un yönlendirmesi ile kürtaj olmaya karar verir. Bebeğini aldırdıktan sonra rutin hayatına geri dönen Amy, John ile birlikte geçmişini araştıracakları bir kasabaya gönderilir. Burada rahip Paul ve onun kız kardeşi Maria tarafından karşılanan çift kasabanın Eski Ahit’te geçen Adem ve onun gibi topraktan yaratılan ilk karısı Lilith'in bulunduğu kasaba ile bağı olduğunu öğrenir. Kendisini Adem ile denk gören ve ona itaat etmeyi reddeden Lilith onu terk etmiştir. 3 meleğin dönmezse her gün yüzlerce çocuğunun öleceği tehdidine rağmen dönmeyen Lilith, dünyaya kötülüğü getiren kadın şeytan olur. Kasaba yerlilerine göre Lilith’in çocukları hala yaşıyor ve biri iyi diğeri ise kötü olan ikiz çocuklar doğuruyordur. Melez olarak adlandırılan bu şeytani çocuklar yaşıyor ve kendileri gibi olanlarla eşleyip şeytan doğurmaya devam ediyor. Kasabada anlatılanları başta gerçekçi bulmayan ama kasabada yaşadıklarından sonra bir şeylerin doğru olmadığını düşünen Amy, bir süre sonra anlatılan efsanenin doğru olduğuna inanmaya başlar. Araştırma devam ettikçe gerçeklerle yüzleşmeye başlayan Amy ve John bir an önce kasabayı terk etmek ister; ama artık bunun için çok geçtir.
 

 

Uğur Böceği

 
Christine McPherson, namıdiğer “Uğur Böceği” her ne kadar annesi gibi olmamak için elinden geleni yapsa da başaramayan, tıpkı onun gibi olan bir gençtir. Uğur Böceği’nin hemşire olan annesi, eşinin işini kaybetmesinden sonra ailesini geçindirmek için yorulmak bilmeden çalışır. Lise son sınıfta okuyan Uğur Böceği’nin yaklaşan üniversite tercihinin yarattığı stresin yanısıra, ergenlik sorunları, sosyal hayatında yaşadığı zorluklar ve annesi ile arasındaki zıtlaşmalarla uğraşır. Bunaldığı yaşantısından uzaklaşmak isteyen Christine, üniversite eğitimi için New York'a gitmeye çalışır.
2008'deki ilk yönetmenlik deneyiminin ardından, yeniden kamera arkasına geçen Greta Gerwig imzalı Lady Bird filminin başrolünde Saoirse Ronan yer alıyor.
 
 

Savaştan Sonra

 
Laura McAllan, yabancı ve korkutucu bulduğu Mississippi’de kocasının sahibi olduğu bir çiftlikte çocuklarını yetiştirmeye çalışmaktadır. Ailenin sıkıntıları devam ederken savaştan dönen iki adam, çiftlikte çalışmaya başlar. Laura’nın kayınbiraderi Jamie McAllan, eşinden farklı olarak çekici ve yakışıklı bir adamdır. Jamie ile beraber savaştan dönen Ronsel bir savaş kahramanı olarak dönmüştür. Savaşın en acımasız halini gören bu iki insan, yaşadıkları bölgede ırkçılıkla mücadele için ikinci bir savaş verecektir.
Hillary Jordan'ın kitabından uyarlanan filmin yönetmenliğini Dee Rees üstlenirken, oyuncu kadrosunda Garrett Hedlund, Jason Mitchell, Carey Mulligan, Jason Clarke yer alıyor.
 

Sessizliğin Kardeşleri

 
Belgesel, yönetmen Taylan Mintaş’ın yıllar sonra gittiği köyünde karşılaştığı kuzenleri Toso ve Çao’nun hikâyesini konu ediyor. Toso ve Çao, Kars’ın Susaz ilçesine bağlı küçük bir köyde yaşayan iki kardeştir. Birbirinden tamamen farklı karakterlere sahip olan iki kardeşin tek ortak yanı ise sağır ve dilsiz olmalarıdır. Toso ve Çao dedelerinden kalan lakapları, insanların kusurları, yetenekleriyle kendilerine ait bir dil yaratırlar. Tüm köy halkı tarafından bilinmekte olan bu Kürtçe işaret dili kısa sürede köyde Kürtçe ve Türkçe dışında kullanılan 3. bir dil olur.