Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Bu yaz filmlerin ortak teması aşk

Bu yaz filmlerin ortak teması aşk

Bu yaz filmlerin ortak teması aşk04 Temmuz 2018 - 05:07
Global film izleyen kullanıcıların yaklaşık üçte ikisi romantik komedi izliyor. Peki bu yazın en çok dikkat çeken yapımları neler?
Geçen yıl Netflix’te 80 milyondan fazla kullanıcı bir romantik film izledi. Yani global kullanıcıların yaklaşık üçte ikisi romantik komedi izliyor. The Kissing Booth filmini izleyen üyelerin üçte biri ise filmi yeniden izledi. Bu da Netflix’teki filmlerin yeniden izlenme ortalamasının yüzde 30 üzerinde bir rakama tekabül ediyor. Yani romantik komedi severler, bu filmleri çok seviyor.
 
İşte bu yaz Netflix'in en çok dikkat çeken yapımları;
 
Delidolu (şimdi yayında)
 
Elle Evans'in ilk öpücük heyecanını, lisedeki en çekici oğlan Noah Flynn ile yaşar ancak ufak bir problem var: Noah, Elle’in en yakın arkadaşının ağabeyidir ve arkadaşlık kurallarına göre böyle bir yakınlaşma kabul edilemez. Elle için, kurallara uymak ya da kalbinin sesini dinlemek arasında bir seçim yapma zamanı.
 
 
Ali’s Wedding (şimdi yayında)
 
Melbourne'de yaşayan Irak asıllı bir vaizin oğlu, söylediği beyaz yalanın kontrolden çıkmasıyla ailesi ve duyguları arasında sıkışıp kalır. Gerçek bir hikayeye dayanan filmde Müslüman oğlan ve Avustralya doğumlu Lübnanlı kızın aşkı içinizi ısıtacak. 
 
 
Duyguları Yakalamak (şimdi yayında)
 
 Karanlık romantik komedi türü filmde, Güney Afrikalı bir profesör ile gazeteci eşinin hayatı, parti düşkünü ünlü bir yazarın Johannesburg’taki evlerine taşınmasıyla alt üst olur. 
 
 
The Week of (şimdi yayında)
 
 Çocuklarının yaklaşan düğünü konusunda zıt fikirlere sahip olan iki baba, büyük günden önceki kaotik hafta boyunca sinirlerine hakim olabilmek için büyük çaba gösterir. 
 
 
İbiza (şimdi yayında)
 
 Bir iş toplantısı için İspanya'ya gönderilen Harper'ın parti delisi arkadaşları onun peşine takılır ve ünlü bir DJ ile kaçamak yaşaması için onu ikna eder.
 
 
Patronlara Tuzak (şimdi yayında)
 
 İki bitkin asistan, kendilerine çok kötü davranan işkolik patronlarının türlü eziyetleriyle 20 yaşlarının en güzel zamanlarını adeta harcayarak yaşadıklarını düşünür. Patronlarının özel hayatı iyi gittiğinde kendilerine daha fazla vakit ayırabileceklerini fark ettiklerinde ise bir oyun çevirerek iki patronu birbirine aşık etme planlarını devreye sokarlar.
 
 
Senin Gibisi Yok (şimdi yayında)
 
 Beklenmedik şekilde kanser teşhisi konulan Abbie, flört etmekten hiç anlamayan çocukluk aşkı ve nişanlısı Sam için müstakbel bir kız arkadaş arayışına çıkar. 
 
 
Alex Strangelove  (şimdi yayında)
 
 Lise öğrencisi Alex Truelove'ın bekaretini kız arkadaşı Claire ile kaybetme planı, Elliot ile tanışmasıyla beklenmedik bir hal alır. 
 
 
Us & Them. (22 Haziran’da)
 
 İki yabancı 10 yıl önce bir trende karşılaşır ve hayallerinin peşinden koşma, aşk ve ayrılıkla dolu bir dönem başlar. Ayrı düştüklerinde hislerinin muhasebesine girişirler. 10 yıl sonra bu sefere uçakta karşılaşan, iki tanıdık yüzdür. 
 
 
Like Father. (3 Ağustos’ta) 
 
 Evliliğin ucundan dönen bir işkolik, kendini yabancılaştığı babasıyla balayı gemi seyahatinde buluverir. İkili, iki yabancı olarak çıktıkları yolculukta çeşitli maceralar, birlikte içilen kokteyller ve ruh arayışı sonrasında aile ve hayata dair yepyeni bir bağla döner. 
 
 
The Guernsey Literary and Potato Peel Society. (10 Ağustos’ta)
 
 Bir yazar, Guernsey sakinlerinin 2. Dünya Savaşı’nda kurdukları edebiyat kulübü hakkında yazmaya karar verir ve olaylar gelişir. 
 
 
Sevdiğim Tüm Erkeklere. (17 Ağustos’ta)
 
 Kalbinizi kaptırdığınız herkes onlar hakkında ne hissettiğinizi tüm gerçekliğiyle öğrense öğrense ne hissederdiniz? Jean'in hayali aşk hayatı, erkeklere yazdığı mektupların gizemli bir şekilde gönderilmesiyle kontrolden çıkar. 
 
 
Sierra Burgess is a Loser (7 Eylül’de) 
 
 Sıradan bir liseli olan Sierra, aşık olduğu oğlanı elde etme umuduyla okulun popüler kızıyla işbirliği yapmak zorunda kalır.
 
Etiketler: dizi  yaz dizileri  netflix