Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Colin Firth de Woody Allen ile çalışmayacak

Colin Firth de Woody Allen ile çalışmayacak

Colin Firth de Woody Allen ile çalışmayacak19 Ocak 2018 - 04:01
Colin Firth, Hollywood'u sarsan taciz skandallarına adı karışan Woody Allen ile bir daha asla çalışmayacağını açıklamıştı. Benzeri bir açıklama Rebecca Hall'dan da gelmişti.

Bir süredir Hollywood'un gündemini sarsan taciz skandalları sonrası tepkiler çığ gibi büyüyor. Ridley Scott, kurgusu bitmiş All Money in the World filminde rol alan Kevin Spacey'nin adının taciz skandallarına karışması üzerine filmden çıkarmış, aynı sahneleri Christopher Plummer ile yeniden çekmişti. Netflix ise House of Cards dizisinde rol alan oyuncuyla sözleşmesini festh etmişti. 

 

Benzeri tepkiler Harvey Weinstein'ın sahibi olduğu Weinstein prodüksiyon şirketinin yapımlarına karşı, izleyicilerin izlememe kampanyasına dönüşmesi şeklinde devam etmişti. Geçtiğimiz günlerde Woody Allen'ın son filmi A Rainy Day in New York filminde rol alan Rebecca Hall da bir daha kendisiyle asla çalışmayacağını, filmden kazandığı parayı da Time's Up Hareketi'ne bağışlayacağını açıklamıştı.

 

Benzeri bir açıklama da ünlü oyuncu Colin Firth'ten geldi. Deneyimli aktör Firth, bundan sonra herhangi bir Woody Allen filminde asla rol almayacağını açıkladı. Woody Allen'ın 2013 yapımı Magic in the Moonlight filminde yer alan Firth, yönetmenin evlat kızına cinsel tacizde bulunduğunun ortaya çıkması üzerine bu yönde bir karar aldı.