Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » David Fincher'ın yeni projesi 'Video Synchronicity'

David Fincher'ın yeni projesi 'Video Synchronicity'

David Fincher'ın yeni projesi 'Video Synchronicity' 06 Mayıs 2015 - 04:05
80’lerin müzik dünyasını konu alan 'Video Synchronicity' isimli yeni HBO dizisinin yönetmenliğini David Fincher yapacak

‘Yedi’, ‘Dövüş Kulübü’, ‘Zodiac’ ve ‘Benjamin Button'un Tuhaf Hikayesi’ gibi filmlerin yönetmeni David Fincher, 10 bölümden oluşacak Video Synchronicity isimli dizinin yönetmenliğini yapacak. Fincher, 80’li yıllarda yükselişe geçen ve gelişmesinde kendinsin de büyük payı olduğu müzik endüstrisinin etrafında dönen bir yapımla televizyon dizisi yönetmeye hazırlanıyor.

 

1983 yılında Los Angeles’ta geçen ‘Video Synchronicity’, üniversite öğrencisi olan Robby’nin tek hayali olan bilim kurgu filmi çekmek için okulu bırakmasını ve Hollywood’a doğru bilinmeyen bir yolculuğa çıkmasını, ardından bir prodüksiyon şirketinde asistan olarak işe başlayarak müzik dünyasına girmesini konu alıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda Robby karakterini canlandıracak Charlie Rowe’nin yanı sıra Jason Flemyng, Kerry Condon, Elizabeth Lail, Corbin Bernsen, Paz Vega ve Sam Page yer alıyor.

 

Madonna, Aerosmith, The Rolling Stones, Nine Inch Nails, Rammstein, Michael Jackson ve The Outfiel gibi müzisyenler için video klipler çeken ve The Rolling Stones’un ‘Love Is Strong’, Justin Timberlake ve Jay-Z düeti olan ‘Suit & Tie’ klipleri ile iki kez Grammy ödülü kazanan Fincher, dizinin yönetmenliğini yapacak olmasının yanı sıra yapımcılığını da üstleniyor. Yayın tarihi henüz açıklanmayan dizinin senaryosu Fincher ile birlikte Bob Stephenson ve Rich Wilkes’ın da izlerini taşıyacak ve dizi yarımşar saatlik bölümlerden oluşacak.