Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Erzincan Kısa Film Festivali'ne yoğun ilgi

Erzincan Kısa Film Festivali'ne yoğun ilgi

Erzincan Kısa Film Festivali'ne yoğun ilgi30 Temmuz 2019 - 07:07
1. Erzincan Uluslararası Kısa Film Festivali'nde yaşanan yoğun başvurular nedeniyle katılım süresi uzatıldı. Son başvuru tarihi 10 Eylül 2019.

Bu yıl ilki düzenlenecek olan Erzincan Uluslararası Kısa Film Festivali'ne şu ana kadar yüze yakın kısa film başvurdu. Daha önce 10 Ağustos'ta olacağı açıklanan son başvurular yoğun ilgi nedeniyle 10 Eylül 2019 tarihine kadar uzatıldı.

 

Festival, film gösterimleri, söyleşiler, atölye çalışmalarının yanı sıra bütün dünyadan kısa filmlerin katılacağı bir yarışmaya da ev sahipliği yapacak. Festival kapsamında yapılacak yarışmada para ödüllerinin yanı sıra jüri özel ödülü ve Erzincan Belediyesi özel ödülü de verilecek. Birinciye 10.000 TL, ikinciye 7500 TL ve üçüncüye 5000 TL ödül verilecek olan yarışma toplamda 5 filmi ödüllendirecek.
 
 
Festivalin yarışma bölümün ana jürisinde sinema sektöründen deneyimli isimler yer alıyor. İsimler arasında Tarkan Karlıdağ, Veli Çelik, Mahperi Uçar, Şafak Bakkalbaşoğlu, Canan Kaya, Nurdan Sever, Süleyman Civliz, Wilma Elles, Hakan Kurşun, Cengiz Bozkurt ve Asuman Dabak yer alıyor.