Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » !f İstanbul’un keşif filmleri

!f İstanbul’un keşif filmleri

!f İstanbul’un keşif filmleri09 Ocak 2018 - 10:01
15 Şubat - 25 Şubat tarihlerinde düzenlenecek 17. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin Uluslararası Keş!f Yarışması’nda yarışacak filmler açıklandı.
12 ülkeden toplam dokuz filmin gösterileceği yarışmada jüri, ‘yılın en ilham veren yönetmeni’ni seçecek. Keş!f bölümünde, ABD, Avustralya, Brezilya, Estonya, Fransa, Güney Afrika, Gürcistan, İran, İsveç, Lüksemburg, Portekiz ve Türkiye’den toplam dokuz film, 5 bin dolar değerindeki ödül için jüri karşısına çıkacak. 
 
FIPRESCI ödüllü
 
Shevaun Mizrahi’nin Locarno’nun Günümüz Sinemacıları bölümünden Özel Mansiyon Ödülü’nü kazanan, Türkiye ve ABD ortak yapımı filmi ‘Distant Constellation’, İranlı yönetmen Sadaf Foroughi’nin Toronto’dan FIPRESCI Ödülü kazanan filmi ‘Ava’, ödüllü kısa filmleri bulunan Alman sanatçı ve yönetmen Helena Wittmann’ın Venedik gösterilen filmi ‘Drift’ yarışmada yer alan filmler arasında. Brezilyalı João Dumans ve Affonso Uchoa ikilisinin Rotterdam ve San Sebastián‘da yarışan ilk uzun kurmacaları ‘Araby’ ve Bertrand Mandico’nun yönettiği ‘Les garçons sauvages’ da ödül için yarışacak filmler arasında dikkat çekiyor. 
Etiketler: !f İstanbul