Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Filmekimi Anadolu yakasına geçiyor

Filmekimi Anadolu yakasına geçiyor

Filmekimi Anadolu yakasına geçiyor16 Eylül 2014 - 11:09
Salonları tamamen dolduran 1 haftalık film festivali bu yıl Kadıköy Rexx Sineması'nda da yer alacak
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 13. kez düzenlenen Filmekimi’nin İstanbul ayağı 11-17 Ekim tarihlerinde yapılacak. Yeni sinema sezonunun habercisi olan Filmekimi’nin 13'üncüsünde prömiyerini Sundance, Berlin, Cannes, Venedik gibi saygın festivallerde yapan, Godard, Cronenberg, Leigh, Loach ve Sissako gibi ustaların son yapıtlarının da aralarında bulunduğu 43 film sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.
 
11-17 Ekim tarihlerinde, 7 gün boyunca İstanbulolacak 13. Filmekimi, Ekim ayı boyunca da Türkiye’nin dört bir yanındaki sinema salonlarınziyaret edecek.
 
kez düzenlendiği 2002 yılından bu yana İstanbullu sinemaseverlerden büyük ilgi gören Filmekimi, geçen yıl 47 bin izleyiciyle buluşmuş, salonlardaki doluluk oranı %99’a ulaşmıştı.
 
Bu yıl ekim ayı boyunca birçok şehri gezecek Filmekimi İstanbul’da son yıllarda olduğu gibi Atlas, Beyoğlu ve Nişantaşı Citylife City’s sinemalarında düzenlenecek ve bu yıl ilk defa Kadıköy’e de geçecek. Kadıköy Rexx Sineması’nın büyük salonu 11-17 Ekim tarihleri boyunca Filmekimi filmleriyle dolup taşacak. Filmekimi, bu yıl da Ankara, İzmir, Bursa, Diyarbakır, Urfa ve Trabzon’a uğrayacak.
 
Filmekimi’nin İstanbul gösterimlerinin biletleri, 27 Eylül Cumartesi günü 10.30’dan itibaren, Biletix satış noktaları, Biletix internet sitesi (biletix.com, Biletix çağrı merkezi (216 556 98 00) ile Atlas ve Rexx sinemalarında kurulacak gişelerden satın alınabilecek.