Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Gerçek dünya için büyük bir macera

Gerçek dünya için büyük bir macera

Gerçek dünya için büyük bir macera21 Mart 2018 - 04:03
Film yapımcısı ve yönetmen Steven Spielberg'den, Ernest Cline’ın aynı adı taşıyan ve dünya çapında bir fenomen haline gelen çok satan kitabından esinlenilmiş aksiyon macera filmi 'Başlat Ready Player One' geliyor.

2045 yılında gerçek dünya zorlu bir yerdir. Wade Watts'ın (Tye Sheridan) gerçekten yaşadığını hissettiği yegâne anlar ise, insanlığın çoğunun günlerini geçirdiği sürükleyici bir sanal evren olan OASIS'e kaçtığı anlardır. OASIS'te her yere gidebilir, her şeyi yapabilir, herhangi biri olabilirsiniz—tek sınır sizin kendi hayal gücünüzdür. OASIS, muazzam serveti ve OASIS'in mutlak kontrolünü kendine yaraşır bir varis bulmak amacıyla tasarladığı üç bölümlük bir yarışmanın kazanına bırakan, parlak ve aykırı James Halliday (Mark Rylance) tarafından yaratılmıştır. Wade, gerçekliği esneten hazine avının ilk görevini başarınca, o ve “High Five” adıyla bilinen arkadaşları, OASIS'i ve kendi dünyalarını kurtarmak için olağanüstü bir keşifler ve tehlikeler evrenine savrulurlar.

 

Zak Penn ve Ernest Cline'ın senaryosundan çekilen filmi, üç Oscar ödüllü Steven Spielberg, ("Schindler’in Listesi" [yönetmen & film], ve "Er Ryan'ı Kurtarmak" [yönetmen]) yönetti. Film, Cline'ın The New York Times'ınEn Çok Satanlar Listesinde 100 haftadan uzun süre kalan ve yakınlarda 1 numaraya yükselen, ayrıca Amazon'un En Çok Okunan Kurgu listesinde 1 numaraya ulaşan romanından uyarlandı. 'Başlat Ready Player One' filminin yapımcılığını Donald De Line, Kristie Macosko Krieger, Spielberg ve Dan Farah üstlenmiş. Yürütücü yapımcılarıysa Adam Somner, Daniel Lupi, Chris deFaria ve Bruce Berman.

 

 

'Başlat Ready Player One'ın oyuncuları arasında Tye Sheridan ("X-Men: Apocalypse," "Mud"), Olivia Cooke ("Ben, Earl ve Ölen Kız," "Bates Motel"), Ben Mendelsohn ("Rogue One – Bir Star Wars Hikayesi," "Bloodline"), Lena Waithe ("Master of None"), T.J. Miller ("Deadpool"), Philip Zhao, Win Morisaki, Hannah John-Kamen ("Star Wars: Güç Uyanıyor") ve Simon Pegg ("Uzay Yolu" ve "Görevimiz Tehlike" filmleri) ve Oscar ödüllü Mark Rylance ("Casuslar Köprüsü," "Dunkirk") var.

 

Sahne arkasında, Spielberg, Oscar ödülü sahibi görüntü yönetmeni Janusz Kaminski, ("Schindler’in Listesi," "Er Ryan'ı Kurtarmak") Oscar ödülü sahibi yapım tasarımcısı Adam Stockhausen, ("Büyük Budapeşte Oteli") Oscar ödülü sahibi kurgucu Michael Kahn ("Er Ryan'ı Kurtarmak," "Kutsal Hazine Avcıları") kurgucu Sarah Broshar ("The Post") ve Oscar'a aday gösterilen kostüm tasarımcısı Kasia Walicka Maimone ("Yükselen Ay Krallığı") ile işbirliği yaptı. Filmin müzikleri ise Oscar'a aday gösterilen besteci Alan Silvestri ("Geleceğe Dönüş" filmleri, "Forrest Gump") tarafından bestelendi.

 

Warner Bros. Pictures ve Amblin Entertainment sunar, Village Roadshow Pictures'ın katkılarıyla, bir Amblin Production, bir De Line Pictures Production, bir Steven Spielberg Filmi, "Başlat Ready Player One."

 

Film, birWarner Bros. Entertainment şirketi olan Warner Bros. Pictures tarafından iki ve üç boyutlu olarak ve IMAX formatında ve seçili bölgelerde Village Roadshow Pictures tarafından gösterime sunulacak.