Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Javier Bardem en gerçekçi psikopat seçildi

Javier Bardem en gerçekçi psikopat seçildi

Javier Bardem en gerçekçi psikopat seçildi03 Ocak 2018 - 04:01
Javier Bardem, No Country For Old Man filmindeki performansıyla tarihin en gerçekçi psikopat performansı sergileyen aktör seçildi. Sharon Stone ise kadın

Belçikalı bir grup psikiyatrist, üç yıl boyunca filmleri inceleyerek tarihin en gerçekçi psikopat rolünü tespit etti. 2014 yılında psikiyatrist Samuel Leistedt'in öncülük ettiği grup, 400 filmi inceleyerek nihai sonuca ulaştı.

Leistedt ve arkadaşları üç yıllık bir çalışma boyunca oyuncuların sergiledikleri psikopatlık performanslarını değerlendirdi. Anthony Hopkins, Peter Lorre, Richard Widmark gibi aktörlerin de bulunduğu listenin zirvesinde Javier Bardem, "İhtiyarlara Yer Yok" filmi ile zirvede yer aldı. Anton Chigurgh karakteriyle listenin zirvesinde yer alan Javier Bardem'in bu unvanı almasındaki en önemli etken filmde sergilendiği psikopat performansının aşırı gerçekçiliği oldu.

 

 

Kadın oyuncuların performanslarını da inceleyen araştırmacılar Sheron Stone'u zirveye yerleştirdi. Temel İçgüdü filmindeki rolüyle zirvede yer alan Sharon Stone, canlandırdığı Catherine Tramell karakteriyle sinema tarihinde unutulmaz bir yer edinmişti. 

Araştırmanın dikkat çekici iki sonucu bulunuyor. İlki Elm Sokağı Kabusu filmiyle milyonlarca insanı korkutan Freddy Krugger'ın araştırmacılar tarafından psikopat bulunmaması oldu. Dikkat çekici bir diğer sonuç da incelenen filmler arasında kadın psikopat sayısı oldu. Aralturnata göre 126 psikopat karakterden 21'i kadın. Filmlerdeki bu dağılım günlük hayattaki sayılarla da örtüşüyor. Araştırmaya göre kadın psikopatların en büyük silahı cinsellik.