Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Jimi Hendrix’in biyografisi film oluyor

Jimi Hendrix’in biyografisi film oluyor

Jimi Hendrix’in biyografisi film oluyor12 Mayıs 2015 - 05:05
Dünyanın en iyi gitaristleri arasında yer alan, 27 yaşında hayatını kaybeden Jimi Hendrix’in biyografisi beyazperdeye uyarlanıyor

Gitar virtüözü, şarkıcı, söz yazarı olarak tanınan Amerikalı müzisyen Jimi Hendrix'in hayatı beyaz perdeye aktarılıyor. Legendary Pictures‘ın yaptığı açıklaya göre, Jimi Hendrix‘in biyografisini beyaz perdeye aktarmak için Experience Hendrix ile anlaşma safhasında olduğu belirtildi. Projede hala sona gelinmese de anlaşmaya varılırsa, ‘The Bourne Supremacy’ ve ‘Captain Phillips’ filmlerinin yönetmeni Paul Greengrass filmin yönetmenliğini üstlenecek.

 

Altı yıl önce Hendrix’in biyografisini beyazperdeye aktarmak için çalışmalara başlayan Legendary Pictures, Hendrix aile şirketi Experience Hendrix iş birliğiyle gerçekleşecek. Henüz geniş çaplı bir açıklama bulunmasa da Greengrass’ın filmin yönetmenliğini üstlenmesi halinde, senaryoyu üstlenecek isim ‘8 Mile’, ‘The Fighter’ filmleriyle bilinen Scott Silver olacak, prodüktörlüğünüyse Thomas Tull, Peter Afterman, Janie Hendrix, Jon Jashni ve John McDermott yapacak. Filmin ismi ve vizyon tarihi hakkında da henüz bir açıklama bulunmuyor.

 

Hendrix’in hayatı daha önce John Ridley’nin yazıp yönettiği, Hendrix’in kariyerinin ilk yıllarını konu alan ‘Jimi: All Is By My Side’ filmiyle sinemaya uyarlanmış ancak gitaristin önemli şarkılarının yer almaması nedeniyle eleştiri almıştı.