Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Kazım Koyuncu'nun hayatı film oluyor

Kazım Koyuncu'nun hayatı film oluyor

Kazım Koyuncu'nun hayatı film oluyor10 Ocak 2014 - 12:01
2005 yılında ölen Karadenizli şarkıcının hayatını anlatan "Yağmur-Kıyamet Çiçeği" adlı filmde, Koyuncu’yu Engin Hepileri canlandıracak

Kanser hastalığı nedeniyle 33 yaşındayken hayatını kaybeden Karadenizli sanatçının hayatı sinema filmi oluyor. Yapımcılığını Gülay Kuriş’in üstlendiği, yönetmenliğini ise Onur Aydın’ın gerçekleştireceği “Yağmur-Kıyamet Çiçeği” filminin çekimlerine Trabzon’da başlanacak.

 

Çernobil Vakası, yabancı kadın ticaretinin doğuşu, Trabzonspor’un 1995-96 senesinde şampiyonluğu bir golle kaybedişi ve sonrasında şehirde ilan edilen yas gibi sosyal olaylara da değinecek olan filmin başrolünde Engin Hepileri olacak. Oyuncu, filmle ilgili olarak, “Biz Karadeniz’i Temel-Dursun ile, onların zekasıyla tanırız. Bu filmde o zekanın duygusal duyarlılığa dönüştüğünü göreceğiz. Kazım Koyuncu var filmde, onun düşünceleri, hayatı, olaylara bakışı, yaklaşımı... Kazım’ın bilinmeyenlerinden de bahsedeceğiz. Kazım Koyuncu’yu canlandırmak müthiş bir duygu ve sorumluluk benim için. Hiç kolay olmayacak. Bu yüzden çok çalışıyorum. Kazım’a dair her şeyi okuyorum, araştırıyorum. İrdeledikçe, onun duygularını benimsiyorum. Çok özel bir adam. Benim için bir rolden çok daha ötesi. Hayal edilen bir film değil, gerçekten yaşanmış bir hikayeyi anlatacağız. Ben de büyük bir heyecanla, merakla bekliyorum" diye konuştu.

 

Engin Hepileri’nin yanı sıra, Altan Erkekli, Devrim Saltoğlu, Sevtap Özaltun, Erkan Köstengil, Sait Genay, Settar Tanrıöğen, Hüseyin Avni Danyal, Elena Viunova ve Serap Aksoy da rol alacak. Filmin 2015 Ekim ayında vizyonda olması bekleniyor.