Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » McConaughey 'Born to Run'ın başrolünde

McConaughey 'Born to Run'ın başrolünde

McConaughey 'Born to Run'ın başrolünde29 Ocak 2015 - 03:01
Gazeteci Christopher McDougall'ın, Meksika'daki Tarahumara Yerlileri'ni inceleyerek uzun mesafe koşusuna yeni bir perspektif kazandırdığı çok satan kitabı, sinemaya uyarlanıyor
ABD'li gazeteci Christopher McDougall’ın, dünya çapında çok satan romanı 'Born To Run', sinemaya uyarlanıyor. Kitabın sinema uyarlamasında başrolde 'Dallas Buyers Club‘daki performansıyla Oscar ödülü kazanan, son yılların yükselen değeri Matthew McConaughey olacak.
 
McDougall'ın 2009 yılında yazdığı, henüz Türkçeye çevrilmemiş 'Born to Run', koşarken sık sık sakatlanan ödüllü gazetecinin, Meksika'nın ücra köşelerinden Barranca del Cobre (İngilizce 'Copper Canyon', Bakır Kanyon)  bölgesine yaptığı araştırma gezisini anlatıyor. McDougall'ın bu bölgede tanıştığı Tarahumara Yerlileri, yüzlerce kilometrelik mesafeleri dinlenmeden ve sakatlanmadan koşmanın sırrını çözmüştür, McDougall da bu sırrı öğrenmek ister.
 
New York Times Çok Satanlar listesini 178 hafta boyunca terk etmeyen ve ABD'de hâlâ ayda 10 bin kopya satan kitap, çıplak ayakla koşma konseptini spora getirmiş ve 'çıplak ayak' spor ayakkabısı endüstrisinin fitilini ateşlemişti.