Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » "#MeToo hareketi cadı avına dönüştü"

"#MeToo hareketi cadı avına dönüştü"

"#MeToo hareketi cadı avına dönüştü"15 Ocak 2018 - 02:01
Liam Neeson, birkaç aydır Hollywood gündeminin birinci maddesi olan cinsel taciz skandalı sonrası başlayan #MeToo hareketinin cadı avına dönüştüğünü savundu.

Hollywood bir kaç aydır Harvey Weinstein ile başlayan Kevin Spacey ve Woody Allen'a kadar uzanan cinsel taciz skandallarıyla çalkalanıyor. Pek çok ünlü oyuncu geçmişte tacize uğradığını itiraf ederken yaşanan skandallar sonrası #MeToo (Ben de) hareketi başlamıştı. 

 

Tacize uğrayan isimlere manevi destek olmak ve bu skandalların cezalandırılıp bir daha yaşanmaması amacıyla dikkat çekmeyi hedefleyen harekete tepkiler de yok değil. İlk olarak geçtiğimiz hafta Fransız aktris Catherine Deneuve, hareketin abartılı bir hal aldığını ifade etmişti. Ancak gelen yoğun tepkiler üzerine geri adım atan Deneuve, çok geçmeden özür diledi.

 

Öte yandan Hollywood'un ünlü aktörlerinden Liam Neeson, yaptığı açıklamada #MeToo harektinin bir cadı avı haline dönüştüğünü savundu. Özel olarak da Dustin Hoffmann vakasına değinen Neeson, "onun yaptığını elbette yapmazdım ama belli ki bu çocukça bir iş" şeklinde açıklamada bulundu. Dustin Hoffman, birçok kadını taciz ettiği suçlamasıyla karşı karşıya.