Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Ocak ayının en dikkat çekici filmleri

Ocak ayının en dikkat çekici filmleri

Ocak ayının en dikkat çekici filmleri05 Ocak 2018 - 10:01
Yeni yıl, dikkat çekici yeni filmlerin gösterime gireceği bir dönemin de habercisi. Altın Küre ve Oscar ödül törenlerinde yarışacak filmlerin yanı sıra geçtiğimiz yılın ses getiren yapımları bir bir gösterime giriyor.

2018'in ilk ayı önemli yapımların gösterime gidiği bir dönem olarak dikkat çekiyor. Altın Küre ve Oscar için yarışacak filmlerin yanı sıra geçtiğimiz yılın da ses getiren yapımları Ocak ayından itibaren sinemalarda gösterime girecek. İşte Ocak ayının öne çıkan yapımları...

İngiltere Benim (2017)
İngiltere'nin en önemli müzisyenlerinden biri olan Morrissey'in hayatının anlatıldığı "İngiltere Benim" Bugün itibariyle gösterime giriyor. Mark Gill'in yönettiği filmde Morrissey'in müzikal kariyeri kadar özel hayatı da yer alıyor. Filmde Morrissey'i Jack Lowden canlandırıyor.

 

 
 
 
The Post (2017)
Steven Spielberg'ün merakla beklenen filmi The Post 12 Ocak'ta gösterime giriyor. Başrollerinde Meryl Streep ve Tom Hanks'in yer aldığı The Post, 1971 yılında yaşanmış bir hikayeden yola çıkıyor. Washington Post gazetesi yöneticileri ve ABD Başkanı Richard Nixon arasında Vietnam Savaşı nedeniyle yaşananların konu edindiği film, şimdiden yılın en çok ses getiren yapımlarından biri oldu.
 
 
 
 
Djam (2017)
19 Ocak'ta gösterime girecek olan Tony Gatlif'in filmi Djam Midilli ile İstanbul arasında geçiyor. Müziğin en planda olduğu Djam, izleyenlerin yabancılık çekmeyeceği bir yapım. Filmin başrollerinde Daphne Patakia, Simon Abkarian ve Maryne Cayon yer alıyor.
 
 
 
Sevgisiz (2017)
Andrey Zvyagintsev'in yönettiği Sevgisiz (Loveless), 2017'nin en çok konuşulan yapımlarından biri oldu. Leviathan filmiyle adını duyuran Rus yönetmenin geçtiğimiz yıl Cannes'da Jüri Özel Ödülü alan filmi Sevgisiz'in başrollerinde Maryana Spivak, Aleksey Rozin ve  Matvey Novikov yer alıyor. 26 Ocak'ta gösterime girecek olan film, boşanma eşiğinde olan bir çiftin kaybolan çocuklarını arayışlarını anlatıyor.