Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Oscar'ın hayalkırıklıkları

Oscar'ın hayalkırıklıkları

Oscar'ın hayalkırıklıkları24 Ocak 2018 - 01:01
Akademi, dün itibariyle Oscar için yirmi dört farklı dalda adaylıkları açıkladı. 13 daldaki adaylığıyla dikkatleri çeken The Shape of Water'ın 4 Mart'taki törenlerden nasıl ayrılacağı merak konusuyken, yılın iddialı yapımlarının listede yer alamaması sinemaseverleri şaşırttı.

İhsan Dindar - Milliyet Sanat

 

Bu yıl 90.sı düzenlenecek olan Akademi Ödülleri öncesi adaylıklar belli oldu. 24 dalda sahibini bulacak ödüllerin adayları dün itibariyle açıklandı. Guillermo del Toro'nun yönettiği The Shape of Water filmi, 13 dalda adaylıkla bu yılkı Oscarların en dikkat çekici  yapımı oldu.

 

Adayların açıklanmasının ardından eleştirmenler Steven Spielberg'ün son filmi The Post'un, Akademi tarafından sadece iki dalda aday gösterilmesini sürpriz olarak değerlendirdi. Ancak Akademi'nin tek sürprizi bu değildi. 2017 boyunca adından sıklıkla söz ettiren pek çok önemli yapım Oscar adaylıklarında yer bulamadı. 

 

 

Darren Aronofsky'nin Mother! ve Kathryn Bigelow'un Detroit gibi yapımlarının Oscar adayları arasında yer alamaması sinema çevrelerince şaşkınlıkla karşılandı. Olivier Assayas'nın başrolünde Kristen Stewart'ın yer aldığı filmi The Personal Shopper'ın adaylar arasında bulunmaması dikkat çekici kararlardan bir diğeri oldu. 

 

 

David Lowery'nin yılın çok konuşulan yapımı "A Ghost Story" ve Sofia Coppola'nın yeni filmi Beguiled'in de listede yer alamaması şaşkınlık yarattı.