Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Oyunbozan Ralph ödül avcısı

Oyunbozan Ralph ödül avcısı

Oyunbozan Ralph ödül avcısı04 Şubat 2013 - 02:02
"Oyunbozan Ralph / Wreck-It Ralph" animasyon filmi Annie Ödülleri'nden 5 dal ödül kazanarak ayrıldıOscar adayı olan Disney yapımı animasyon film "Oyunbozan Ralph / Wreck-It Ralph", Uluslararası Animasyon Film Derneği 40. Annie Ödül Töreni'nden "2012 Yılının En İyi Animasyon Filmi" ödülü aralarında olmak üzere 5 ödülle ayrıldı.

Oyunbozan Ralph / Wreck-It Ralph'in fragmanı



Cumartesi gecesi Los Angeles'taki Kaliforniya Üniversitesi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde, Altın Küre ödüllü Cesur / Brave, ParaNorman, Frankenweenie ve Hotel Transylvania filmlerini geride bırakarak geceye damgasını vurdu. Filmin yönetmeni Rich Moore'a da "En İyi Yönetmen" ödülü kazandıran film, müzik ve senaryo dallarında da ödül kazandı. "Şeker Kral / King Candy" karakterinin seslendirmesini yapan Alan Tudyk de ödüle layık görüldü.

Disney'e toplam 10 ödül

Disney bünyesindeki Marvel filmi "Yenilmezler / The Avengers" "En İyi Animasyon Efekt" ödülünü alırken, "Pi'nin Yaşamı / Life of Pi" filmi ise "En İyi Karakter Animasyonu" ödülünü aldı. "En İyi Kısa Animasyon Film" dalında ise Disney yapımı John Kahrs yönetmenliğinde çekilen "Paperman" ödüle layık görüldü.

2010 yılında Pixar firmasıyla birlikte ödül törenini oy verme prosedürleri sebebiyle boykot eden ve yapılan düzeltmelerin ardından 2012 yılında ödül törenine katılan Disney firması bu yıl gerçekleşen 40. Annie Ödül Töreni'nden toplam 10 ödülle ayrılmış oldu.