Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması'nın jürisi belli oldu

Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması'nın jürisi belli oldu

Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması'nın jürisi belli oldu  05 Ocak 2018 - 10:01
Bu yıl çocuk işçiler temasıyla ikincisi düzenlenen yarışmanın jürisinde oyuncu Bergüzar Korel, yönetmen Gürcan Keltek, sanatçı Ai Weiwei, yönetmen Calin Peter Netzer ve yapımcı Antonio Saura yer alacak
Sabancı Vakfı'nın toplumsal sorunlara sanat  aracılığıyla dikkati çekmek amacıyla "Kısa Film Uzun Etki" ismiyle düzenlediği  Kısa Film Yarışması'nın jürisi belli oldu. 
 
  
 
    Vakıftan yapılan açıklamaya göre, bu yıl çocuk işçiler temasıyla  ikincisi düzenlenen yarışmanın jürisinde Türkiye'den oyuncu Bergüzar Korel ve  yönetmen Gürcan Keltek, yurt dışından ise sanatçı Ai Weiwei, yönetmen Calin Peter  Netzer ve yapımcı Antonio Saura yer alacak.
 
  
 
    Kısa Film Yarışması jürisi, finale kalan 15 eseri değerlendirerek  dereceye girmeye hak kazanan 3 kısa filmi belirleyecek. Dereceye giren filmler 17  Ocak'ta düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.Yarışmanın birincisine 15,  ikincisine 10, üçüncüsüne 5 bin lira para ödülü verilecek.
 
  
 
    İstanbul'da Sakıp Sabancı Müzesi'ndeki "Porselene Dair" sergisiyle  oldukça ses getiren sanatçı Ai Weiwei, Prag Ulusal Galerisi'ndeki "Yolculuk  Yasası" ve Viyana 21er Haus Çağdaş Sanat Müzesi'ndeki "Ai Weiwei: Yer Değiştirme  ve Dönüşme" kişisel sergileri ile tanınıyor.
 
  
 
    Sanatçı, Uluslararası Af Örgütü tarafından verilen "Vicdan Elçisi  Ödülü" ve Uluslararası İnsan Hakları Vakfı tarafından verilen "Vaclav Havel  Yaratıcı Muhalefet Ödülü"nün de sahibi.
 
  
 
    "Maria" adını taşıyan kısa ve uzun metraj filmleri ile dünyanın farklı  yerlerindeki prestijli festivallerde ağırlanan Calin Peter Netzer de kariyerini  birçok ödülle taçlandırdı. Bunlar arasında Netzer'in Berlin Film Festivali'nden  aldığı Altın ve Gümüş Ayı Ödülleri ile Locarno Film Festivali'nden Gümüş Leopar  Ödülü gibi önemli ödüller bulunuyor.
 
  
 
    Avrupa Film Akademisi'nin Asbaşkanlığını yürüten Antonio Saura ise  yirmi beşten fazla uzun metraj film ve belgeselin yanı sıra toplam uzunluğu beş  yüz saati aşan çeşitli televizyon filmleri ve programlarının yapımcılığını  üstleniyor.
 
  
 
    Türkiye'den de sinema sanatında önemli çalışmalara imza atan isimlerin  yer aldığı jüride, çocukların ön planda olduğu projelere verdiği destekle bilinen  oyuncu Bergüzar Korel ile ilk uzun metraj filmi Meteorlar'ın prömiyerini Locarno  Film Festivali'nde yapan ve buradan ödülle dönen yönetmen Gürcan Keltek  bulunuyor.
 
  
 
    Yarışmanın kanaat önderliğini ise Oscarlı yönetmen Danis Tanovic  üstleniyor.
Etiketler: bergüzar korel