Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Saraybosna'nın en iyisi "Annemin Şarkısı"

Saraybosna'nın en iyisi "Annemin Şarkısı"

Saraybosna'nın en iyisi "Annemin Şarkısı"24 Ağustos 2014 - 02:08 | Nesrin Cavadzade ve Feyyaz Duman, "Annemin Şarkısı"nda.
Erol Mintaş'ın ilk uzun metrajlı filmi, prestijli Saraybosna Film Festivali'nde En İyi Film Ödülü'nü kazandı
Dün yapılan ödül töreniyle sonlanan 20. Saraybosna Film Festivali’nde Erol Mintaş’ın ilk uzun metrajlı filmi ‘Annemin Şarkısı’, En İyi Film Ödülü kazandı. Saygın Macar sinemacı Bela Tarr başkanlığındaki jüri, ayrıca filmin başrolündeki Feyyaz Duman’ı En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne layık gördü. Jüri, karar gerekçesinde filmin sade bir sinema dilini seçerken gösterdiği cesareti ve gündelik hayatı gösterirken karakterleri izleyiciye sevdirecek biçimde aktarabilme becerisini takdir ettiklerini belirtti. Ayrıca jüri, ana akım sinemanın çekimine kapılmayan bir sinemacıyla karşılaşmış olmanın sevincini yaşadıklarını da ekledi.
 
‘Berf’ ve ‘Butimar’ adlı ödüllü kısa filmleriyle tanınan Erol Mintaş, ‘Annemin Şarkısı’nda zorunlu göçten sonra Tarlabaşı kentsel dönüşüm projesiyle beraber ikinci bir göçe zorlanan, hafızalarındaki şarkının peşine düşmüş bir anne ile oğlunun samimi hikayesini anlatıyor. Filmde Feyyaz Duman’ın yanı sıra Zübeyde Ronahi ve Nesrin Cavadzade rol alıyor.