Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Saruman'ın asası, Aragorn'un kılıcı satılıyor

Saruman'ın asası, Aragorn'un kılıcı satılıyor

Saruman'ın asası, Aragorn'un kılıcı satılıyor31 Temmuz 2014 - 11:07
“Yüzüklerin Efendisi” serisindeki en güçlü ve büyülü silahlardan ikisi, Saruman’ın asası ve Aragorn’un kılıcı müzayedede satılıyor

Art Daily’nin haberine göre, Bonhams’ın düzenlediği klasik film hatıraları müzayedesinin bir parçası olarak ünlü aktör Sir Christopher Lee’nin koleksiyonundan “Yüzüklerin Efendisi” serisinin çekimleri sırasında kullanılan üç parça satılıyor. Neslinin en verimli aktörlerinden olan Sir Christopher Lee, bugüne kadar 200’den fazla filmde rol aldı ve en iyi canlandırdığı kötü karakterlerle tanınıyor. “Yüzüklerin Efendisi”nde oynadığı büyücü Saruman da bunlardan biri. 1922 doğumlu aktör parçaları neden elden çıkardığıyla ilgili “’Yüzüklerin Efendisi’ üçlemesinin prodüksiyonu bittiğinde, film tarihinin bu önemli parçalarını kişisel koleksiyonuma eklemiştim. Üzerinden on yıldan fazla zaman geçti ve artık büyülerinin tadını başkalarının çıkarması gerektiğini düşünüyorum. Film hatıraları müzayedesi de bunu yapmak için en doğru yer” açıklamasını yaptı.

 

Parçalardan Sir Christopher Lee’nin üçleme boyunca büyücü Saruman rolünde kullandığı asasının 100 bin-150 bin dolar arası bir fiyata alıcı bulması bekleniyor. Aragorn’un kahraman kılıcı “Anduril” müzayedede satılacak parçalardan bir diğeri. Bu kılıç “Kralın Dönüşü” filminde Viggo Mortensen’in canlandırdığı Aragorn için yapılan dört kılıçtan biri. Lee’nin koleksiyonundan satılacak üçüncü ve son parça ise “Kralın Dönüşü”nde aktörün son sahnesini gösteren film çekim tahtası. Bu parçanın da 6 bin ile 8 bin dolar arasına alıcı bulması bekleniyor. Müzayede 24 Kasım’da New York’ta gerçekleşecek.