Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Sezer Sezin, hayatını kaybetti

Sezer Sezin, hayatını kaybetti

Sezer Sezin, hayatını kaybetti21 Temmuz 2017 - 10:07
Şoför Nebahat rolüyle tanınan Sezin 87 yaşındaydı
Lütfi Akad ve Metin Erksan’ın da aralarında olduğu Türk sinemasının sinemacı neslinin birçok önemli yönetmeniyle çalışmış, Yeşilçam’ın dikkat çeken kadın oyuncularından Sezer Sezin, dün hayatını kaybetti. Bir süredir İstanbul'da özel bir hastanede tedavi gören Sezin, sabaha karşı hayatını kaybetti. Sezin, birçok filmde rol alsa da Erksan’ın ünlü filmlerinden ‘Şoför Nebahat’taki rolüyle tanınıyordu.
 
25 Ekim 1929’da Eyüp’te dünyaya gelen Sezer Sezin, Eyüp’te geçen çocukluk yıllarının ardından Eminönü Halkevi Tiyatrosu’nda oyunculuğa ilk adımlarını attı. 1944 yılında ilk filmi ‘Hürriyet Apartmanı’nda rol aldı. 1948’de ‘Damga’ adlı filmde Memduh Ün’le karşılıklı kamera karşısına geçen Sezin, ‘Tahir ve Zühre’, ‘Arzu ile Kamber’ ve ‘Vurun Kahpeye’ filmlerinde Lütfi Akad’ın yönetmenliğinde çalıştı. Erksan imzalı 1960 yapımı ‘Şoför Nebahat’, onun kariyerine damga vuran filme dönüştü.
 
Kariyerinde 1960’ların ikinci yarısından sonra sinemadan çok tiyatroya ağırlık veren Sezen, 1970’lerde oyunculuğu bıraktı. 1965 yılında ‘Üç Tekerlekli Bisiklet’ filmiyle İzmir Film Festivali’nden En İyi Kadın Oyuncu Ödülü kazanan Sezin, Altın Portakal ve Sinema Yazarları Derneği tarafından da Onur Ödülü’ne layık görüldü.