Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Shutter Island dizi oluyor

Shutter Island dizi oluyor

Shutter Island dizi oluyor27 Ağustos 2014 - 03:08
Guardian’ın haberine göre Martin Scorsese’nin filmi “Shutter Island” dizi oluyor

Leonardo DiCaprio’nun başrolünü oynadığı 2010 yapımı Martin Scorsese filmi “Shutter Island” HBO ve Paramount Pictures ortaklığıyla TV dizisi oluyor. Türkiye’de “Zindan Adası” ismiyle gösterime giren filmde DiCaprio, ada hastanesinden kaçan psikiyatrik hastanın ortadan kaybolmasını araştıran ABD’li polis şefini canlandırıyordu. Film dünya çapında 300 milyon gişe hasılatına ulaşmıştı. Şimdilik filmdeki hastane “Ashecliffe” diziye adını veriyor. Dizi filmin öncesinde yaşananları, hastanenin kurucularının hikayesini anlatacak.

 

“Shutter Island”ın uyarlandığı romanın yazarı Dennis Lehane’nin senaryosunu yazacağı pilot bölümün yönetmenliğini Scorsese’nin yapması bekleniyor. Lehane ayrıca filme uyarlanan “Gizemli Nehir” ve “Gone Baby Gone” romanlarını da yazmıştı.

 

Scorsese "Shutter Island"ın dizi uyarlamasının yanında birçok farklı projeyle ilgileniyor. Bunların arasından Bill Clinton’ı ve New York Review of Books’u konu alan iki belgesel yeni tamamlandı. 17. yy’da Hristiyanlığı Japonya’ya getirmeye çalışan rahipleri anlatacak uzun metraj “Silence”ın çekimlerine bu yıl başlanacak. Scorsese ayrıca punk ve disko müziklerinin doğduğu dönemde New York’taki müzik endüstrisini anlatan bir TV filmi için HBO’yla anlaştı. Rolling Stones vokalisti Mick Jagger bu filmin ortak yapımcılığını üstleniyor.