Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Spielberg’ten ‘Jurassic World’ yorumu

Spielberg’ten ‘Jurassic World’ yorumu

Spielberg’ten ‘Jurassic World’ yorumu27 Mayıs 2015 - 05:05
‘Jurassic Park’ serilerinin yönetmeni Steven Spielberg’ün ‘Jurassic World’ filmi ile ilgili düşüncelerinin ve filmle ilgili daha birçok detayın paylaşıldığı özel bir video yayınlandı

Bilim kurgu serisi ‘Jurassic Park’ın devam filmi niteliği taşıyan ‘Jurassic World’le ilgili bir video yayınlandı. Yayınlanan videoda serinin yaratıcısı Steven Spielberg ve filmin yönetmeni Colin Trevorow’un film hakkındaki düşünceleri yer alıyor.

 

Michael Crichton'un romanından uyarlanan gerilim-macera filmi, 'Jurassic Park' serisinin yönetmenliğini yapan Spielberg film hakkında, “'Jurassic World‘ün yeniden vizyona girdiğini görmek 'Jurassic Park‘ın sanki gerçeğe dönüşmesini görmek gibi.” yorumunu yaparken, filmin yönetmeni Colin Trevorow, “Filmi izleyen tüm yetişkinlerin yeniden çocukluklarına dönmelerini istedik.” diyor.

 

Yapımcılığını  Steven Spielberg ve  Frank Marshall’ın üstlendiği filmin senaryosunda Michael Crichton, Rick Jaffa ve Amanda Silver bulunuyor. Oyuncu kadrosunda Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Judy Greer, Ty Simpkins, Jake Johnson gibi isimlerin yer aldığı filmin vizyon tarihi 12 Haziran olarak açıklandı.

 

3 boyutlu olarak vizyona girecek olan film, John Hammond'ın başarısızlıkla sonuçlanan Jurassic Park denemesinin üzerinden 22 yıl geçmesiyle başlıyor. Nublar Adası'nda bu kez tam kapasiteyle çalışan, bir dinozor tema parkı Jurassic World adıyla kuruluyor. Ancak kuruluşunun üzerinden 10 yıl geçen parkta müşteri sayısı günden güne azaldığından parkı işleten şirketin hedeflerini tutturabilmesi için parkta yeni bir dinozor türü yaratılıyor. Film, bu yeni türün adayı ve adadakileri felakete sürükleyebilecek sonuçlar doğurmasını konu alıyor.