Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » “The Handmaid’s Tale”in yönetmeni ilk kadın...

“The Handmaid’s Tale”in yönetmeni ilk kadın...

“The Handmaid’s Tale”in yönetmeni ilk kadın...22 Ocak 2018 - 12:01
“The Handmaid’s Tale”in yönetmeni Reed Morano, “Star Wars” evreninin ilk kadın yönetmeni oluyor.
Yarattığı hikayayle oldukça ses getiren yapım The Handmaid’s Tale‘in üç bölümünün yönetmenliğini üstlenen Reed Morano, önümüzdeki yıllarda vizyona girecek bir Star Wars yapımı için Lucasfilm yetkilileriyle görüşmelere başladı.
 
Lucasfilm yetkililerinin bir süredir seriye kadın yönetmen ve sinemacıları dahil etmek için çalışmalarının ve arayışının sürdüğü de biliniyordu. The Handmaid’s Tale‘in yakaladığı başarının ardından üç farklı uzun metraj için çalışmalara koyulan Reed Morano’nun ismi şu sıralar bu listede ön plana çıkmış görünüyor. Moreno’nun Lucasfilm başkanı Kathleen Kennedy’yle iki saate yakın süren bir toplantı yaptığı haberleri de bu iddiaları güçlendiriyor.
 
Söz konusu iddialarla ilgili The Hollywood Reporter’a konuşan Moreno, Kathleen Kennedy’yle yaptıkları toplantının çok iyi geçtiğini ama konuştukları projeler hakkında herhangi bir şey söylemesinin mümkün olmadığını belirtti. Çocukluk ve gençlik yıllarında hayranı olduğu birçok filmde Kennedy’nin yapımcı olarak yer aldığının altını çizen Moreno, toplantıda birçok aksiyon ve macera filminden bahsettiklerine değindi.
 
Reed Moreno’nun yeni uzun metraj filmi I Think We’re Alone Now, dün prömiyerini Sundance Film Festival kapsamında yaptı. Başrollerinde Peter Dinklage ve Elle Fanning’in yer aldığı bilim kurgu filminden ilk fragmanın da önümüzdeki günlerde paylaşılması bekleniyor.