Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Viyana'da ödüller verildi

Viyana'da ödüller verildi

Viyana'da ödüller verildi07 Kasım 2014 - 10:11 | Vira Sathidar'ın rol aldığı 'Court', Hindistan hukuk sistemine ağır bir eleştiri getiriyor.
54. Viyana Uluslararası Film Festivali'nde FIPRESCI ödülü, Hindistan yapımı 'Court'un oldu. Festivalde en iyi Avusturya Filmi ödülünü ise 'Mukado' kazandı
NİL KURAL
 
Önceki gece yapılan ödül töreniyle sonlanan Viyana Film Festivali'nde Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu (FIPRESCI) Ödülü, Hindistan yapımı 'Court'a verildi. Film, Hindistan'da tutuklanan solcu bir şarkıcıyı absürd bir nedenle mahkum etmek isteyen yozlaşma devleti ve işlemeyen yargı sistemini konu alıyor. Filmin 27 yaşındaki yönetmeni Chaitanya Tamhane gönderdiği mesajda jüriye ve festivale teşekkür etti ve ödül gecesinde Bombay'da kutlama olacağını söyledi. Film Ekim ayında Mumbai Film Festivali'nde de büyük ödül kazanmıştı.
 
En İyi Avusturya Filmi Ödülü'nü kurmaca dalında 'Mukado' kazandı. Belgesel dalında ise 'Darwin's Nightmare' adlı filmle belgesel dalında Oscar adayı olan Hubert Sauper'ın Sudan'daki postkolonizasyonu konu alan yeni filmi 'We Come As Friends'i ödüle layık görüldü. Sauper, filmini kendisinin inşa ettiği bir uçakla Fransa'dan Sudan'a uçarak çekmesiyle dikkat çekiyor.
Ödül törenini ABD'li ünlü yönetmen Abel Ferrara ve İngiliz pop grubu Pulp'ın eski solisti Jarvis Cocker da katıldı. Cocker, Pulp'ı konu alan 'This is Hardcore'un gösterimini de sundu.