Milliyet Sanat
Milliyet Sanat »Milliyet Kitap » » Fuar kitaplarından özel bir seçki
Kasım 2012

Fuar kitaplarından özel bir seçki

Yayınevlerinin fuara özel bastıkları kitaplar dışında, yakın zamanda çıkardıkları önemli eserler de mevcut. Bu kitapları sizin için listeledikKitap fuarları, kitapseverlerin olduğu kadar yayınevlerinin de yıl boyu bekledikleri, önem verdikleri bir etkinlik olmuştur hep. Biz yayınevlerinin sadece fuar için yeni bastığı kitaplarla yetinmeyip, yıl boyunca öne çıkardığı kitaplardan bir seçki oluşturduk. İstanbul Kitap Fuarı takipçilerine rehberlik etsin diye...

Yapı Kredi Yayınları

"Çıplak Deniz Çıplak Ada:" Yaşar Kemal, "Bir Ada Hikayesi" dörtlemesini bu kitapla sonlandırıyor.

"Doğu'dan Uzakta": Amin Maalouf geçmişle yüzleşmenin romanını eski dostları bir araya getirerek anlatıyor.

"Uğur Böceği Sevecen ile Salyangoz Tomurcuk": Macar yazar Erika Bartos'un kaleme aldığı Uğur Böceği serisi bu kitapla devam ediyor.

"Red Kit": Red Kit'in çizgi roman serileri fuarda da meraklılarını bekliyor.

"Uyandığında": Hillary Jordan'ın kürtaj konusu etrafında kaleme aldığı kitabı son günlerde gündemi takip edenler için...

Kırmızı Kedi Yayınevi

"Samizdat": Soner Yalçın'ın Silivri'de kaleme aldığı son kitabı "Hakikate Dayanacak Gücünüz Var mı?" alt başlığını taşıyor.

"Sızıntı": Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan, Wikileaks'teki ünlü Türkler'i araştırıyor.

Virginia Woolf kitapları, yayınevinin son dönemlerde ardı ardına yaptığı özenli baskılardan...

"Cebelavi Sokağı’nın Çocukları": Nobelli yazar Necip Mahfuz'un kitabı hala güncelliğini koruyan, önemli bir eser...

"Mino’nun Siyah Gülü": Şarkılarıyla tanıdığımız Hüsnü Arkan'ın kaleminden '60'larda geçen bir Ege romanı...

Ayrıntı Yayınları

"Pigme": Chuck Palahniuk, kapitalist sisteme ve bu sistemin parçalarına bu kitabında da eleştiriler sunuyor.

"Faşist İdeolojinin Doğuşu": Zeev Sternhel, faşizmi temelde kültürel bir fenomen olarak ele alıyor.

"Duyuru": Micheal Hardt ve Antonio Negri, günümüzdeki toplumsal hareketler üzerine önemli tespitlerde bulunuyor.

"Rüzgarın On İki Köşesi": Ursula K. Le Guin'in öyküleri bu kitapta bir araya geliyor.

"Kovboy Kızlar da Hüzünlenir": Tom Robbins 1970'lerin anarşizan hippi kültüründen esinlenerek bir hikaye anlatıyor.

Günışığı Kitaplığı

“Satılan Gülüş”: Şair, yazar James Krüss’ün klasikleşen ünlü romanı, her şeyin alınıp satıldığı bir dünyada insani değerlerin önemini tartışıyor.

“Karikatür Kitabı”: Karikatürcü, yazar Behiç Ak, 30 yıllık karikatür birikimini taçlandıran özel bir albümle Günışığı Kitaplığı’nda. Öncelikle çocuklar düşünülerek her yaş için hazırlanan bu özel albümde yer alan 120 karikatür, sanatçının 1982’den beri günlük gazete için yazıp çizdiği binlerce bant karikatür arasından seçildi.

“Aşk ve Dostluk”: Tüm dünyada her yaştan okurla buluşan “Çıtır Çıtır Felsefe” dizisinin 21. kitabında yazar Brigitte Labbe, insanı büyük mutluluklara ya da umutsuzluklara sürükleyen iki kavramı inceliyor: Aşk ve dostluk.

“Saklı Miras”: Çocuk ve gençlik edebiyatının en sevilen yazarlarından olan Christine Nöstlinger, gizemle örülü romanında yetişkinlerin, çocukların duygularına ve düşüncelerine kulak vermesi gerektiğine dikkat çekerken, kültürel miras gibi örtülü bir konuya da değiniyor.

“Kardeşim Benim”: Otizmli erkek kardeşine duyduğu sevgiyle onun özel ihtiyaçlarının verdiği bunaltı arasında kalan abla Catherine’in yaşamını anlatan yazar, başarıyla işlenmiş karakterleriyle samimi ve çarpıcı bir aile portresi çiziyor.

ON8 Kitap

“Mavi Kirazlar”: Dört yazar Sigrid Baffert, Jean-Michel Payet, Maryvonne Rippert ve Cecile Roumiguiere dört farklı karaktere (Violette, Zik, Satya ve Amos) can veriyor. Dört genç, dört yakın arkadaş, yıllarca saklanan ortak bir sır... Onları birleştiren karanlığı, Paris’in ışıkları aydınlatabilecek mi?

“Onlardan Biri”: Almanya’da yaşanan göçmenlik sorununa sokak cephesinden yaklaşan roman, dağılan Yugoslavya’nın yarattığı yeni göçmen gruplarını, sorunlu dil ve entegrasyon süreçlerini, bağımlılık ve şiddetin hem kurbanı hem yaratıcısı olmak ikilemini, birbirleriyle ilişkilerini ve aile sorunlarını, işliyor.

“JJ Kim”: 2004’te yazılıp, 2007’de tiyatroya uyarlanan “JJ Kim?”de Anne Cassidy, İngiltere’de yaşanmış gerçek bir olaydan esinleniyor.

Domingo Yayınları

“Hayalperestler”: Patti Smith’in kaleminden dökülen şiirler onun dünyasına bir yolculuk niteliğinde...

“Tavan Arasındaki Buda”: Julie Otsuka'nın 2011 National Book Award finalisti romanı, yüz yıl kadar önce gemiyle Japonya'dan San Francisco'ya getirtilen bir grup genç kadının yürek burkan öyküsünü, şiirsel bir etkileyicilik ve hiddetle aktarıyor.

"Tam Benim Tipim-Bir Font Kitabı”: Simon Garfield, fontların tarihlerini ve hikayelerini anlatırken sizin fontunuz hakkında da bilgi veriyor...

“Paradoks”: Jim Al-Khalili ikilemleri, bilimin sıkıcı dilinden uzak, eğlenceli bir dille anlatıyor.

“Tüm Hastalıkların Şahı”: Kanserin biyografisine bilim ve teknolojinin harmanlanmış haliyle bakmak isteyenlere.

Beyaz Balina Yayınları